Ξεκίνησε το “ταξίδι” για την νεανική Αναγέννηση Φαρσάλων

Ξεκίνησαν τα “βάσανα” για την νεανική Αναγέννηση Φαρσάλων καθώς εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδος στο βοηθητικό γήπεδο της Οδού Βόλου στα Φάρσαλα.

Οι κόκκινοι με τον νεαρό τεχνικό Κώστα Ρόφαλη ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της ομάδος στα μέσα της περσινής σεζόν και με νέο πλάνο την φετινή σεζόν το οποίο βασίζεται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονται από την Ακαδημία της ομάδος και με κινήσεις ενίσχυσης είτε με ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει κατά το παρελθόν από την Αναγέννηση είτε με ποδοσφαιριστές που μπορούν να “κολλήσουν” στην νέα συνταγή και με κύριο γνώμονα την δουλειά και το οικογενειακό κλίμα ξεκίνησαν την δική τους προσπάθεια εν όψει της νέας σεζόν στην Α1 ΕΠΣΛ κατηγορία.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας της φετινής Αναγέννησης κινείται γύρω στα 18 χρόνια και είναι αυτό που αντικατοπτρίζει τον τρόπο λειτουργίας.


Όπως μας τόνισαν χαρακτηριστικά τόσο ο προπονητής της ομάδος όσο και ο γενικός αρχηγός κ. Τάκης Ρόφαλης και οι ποδοσφαιριστές του Συλλόγου στόχος είναι αυτή η προσπάθεια να ευδοκιμήσει και να είναι συνεχόμενη και διαρκής με στόχο την εξέλιξη μέσα από την δουλειά.


Κώστας Ρόφαλης (Προπονητής): Αρχικά εύχομαι καλή αρχή και καλή σεζόν σε όλες της ομάδες των Φαρσάλων αλλά και γενικά του νόμου περάσαμε μια δύσκολη περίοδο και ακόμα την ζούμε και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε με αυτό ελπίζω όλα να πάνε καλά να αρχίσουμε και να τελειώσουμε φέτος τα πρωταθλήματα.

Εμείς φέτος θα κάνουμε την δική μας προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Α1 με αρκετά νέα ομάδα σε ηλικία αυτή την στιγμή που μιλάμε το ρόστερ της ομάδος είναι περίπου στα 18.5 έτη μέσο όρο ηλικίας.

Πριν 2 χρόνια όπου ήρθα στα τμήματα υποδομής της Αναγέννησης είχα πει πως στόχος μας είναι είναι να δημιουργήσουμε μια Ακαδημία που θα έχει ποδοσφαιρικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και μακάρι οι ακαδημίες το επόμενο διάστημα να αναπτυχθούν και να τροφοδοτήσουμε με αθλητές τόσο την ανδρική ομάδα όσο και ομάδες ανώτερων κατηγοριών.

Αυτή την στιγμή είναι 10 ποδοφαιριστές στο ρόστερ της ομάδας που πέρυσι αγωνιζόταν στην Κ16 της ομάδας και μαζί με αλλά 5 παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από 22 μέχρι 24 που είναι και αυτά από την ακαδημία της ομάδας θα είναι ο κορμός μας και με κάποιες προσθήκες που κάναμε και θα κάνουμε και 2-3 ακόμα πιστεύω θα έχουμε ένα καλό σύνολο.

Βλέπω πολύ όρεξη από όλα τα παιδιά που είναι μαζί μας περιμένουμε να έρθουν και τα παιδιά που βρίσκονται σε διακοπές και δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη για να δουλέψουμε όλοι μαζί.

Εύχομαι ότι καλύτερο και σε εσάς που καλύπτεται τα ρεπορτάζ των ομάδων καλή σεζόν σε όλους.“


Τάκης Ρόφαλης (Γενικός Αρχηγός): Εύχομαι σε όλα τα σωματεία καλή ποδοσφαιρική σεζόν με υγεία και καλή επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά την πανδημία.

Όσο αφορά την Αναγέννηση Φαρσάλων φέτος συνεχίζεται μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τα μέσα της περσινής σεζόν και έχει ως γνώμονα την στήριξη σε παιδιά των Ακαδημιών του Συλλόγου αλλά και παιδιών νεαρής ηλικίας που προέρχονται είτε από τις Ακαδημίες είτε που θα μπορέσουν να δέσουν με το σύνολο και την προσπάθεια που γίνεται.

Ήταν μια προσπάθεια που την είχαμε στο μυαλό μας εδώ και αρκετό καιρό και με την απόλυτη στήριξη της Διοίκησης τόσο ο κόουτς (σ.σ. Κώστας Ρόφαλης) όσο και το υπόλοιπο επιτελείο θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε σε αυτό το νέο μοντέλο.

Θεωρούσα και θεωρώ ακόμη ότι η Επαρχία Φαρσάλων έβγαζε και βγάζει ταλέντα αλλά λείπει η στήριξη των ομάδων στα νέα παιδιά.

Δουλεύουμε σκληρά τόσο στην αντρική ομάδα όσο και στις Ακαδημίες ώστε τα παιδιά να είναι όσο πιο έτοιμα γίνεται για να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να πετύχει και χρειάζεται υπομονή, επιμονή και σκληρή εργασία από όλους μας όμως θεωρώ ότι αξίζει μιας προσπάθειας.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός συνόλου που θα ελκύει τους φιλάθλους της Επαρχίας των Φαρσάλων άσχετα με το αν είναι φίλαθλοι της Αναγέννηση να έρθουν στο γήπεδο και να δουν την ομάδα.

Όσον αφορά τις συνεργασίες με τα άλλα σωματεία η Αναγέννηση είναι πάντα ανοικτή σε συνεργασίες που θα πάνε μπροστά το ποδόσφαιρο και θα έχουν μια βάση η οποία θα έχει ως γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου.”


Γιάννης Μπούλαρι (Ποδοσφαιριστής): “Εύχομαι καλή σεζόν με υγεία σε όλες τις ομάδες.

Η Αναγέννηση Φαρσάλων την φετινή σεζόν θα προσπαθήσει να δουλέψει σε ένα ξεχωριστό πλάνο συγκριτικά με αυτά που υπήρχαν τα περασμένα χρόνια.

Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιής, να δουλέψουμε και να δικαιώσουμε τον προπονητή μας και όλους τους ανθρώπους της ομάδος.”


Βασίλης Θλιβερός (Ποδοσφαιριστής): “Καλή σεζόν να έχουμε όλοι μας με υγεία και δύναμη.

Μετά τον Covid – 19 επιστρέφουμε στα γήπεδα ξανά με στόχο να μπορέσουμε να αγωνιστούμε και να επιστρέψουμε και στην ποδοσφαιρική κανονικότητα που τόσο μας έλειψε.

Όσον αφορά την Αναγέννηση γίνεται μια νέα προσπάθεια που στόχο έχει να χτίσει τις βάσεις για την δημιουργία ενός συνόλου με παιδιά μέσα από τις ακαδημίες.

Όλοι μαζί με βασικό γνώμονα και σεβασμό στην ιστορία και την δυναμική της ομάδος θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε τους στόχους μας.“


Κώστας Δημητρόπουλος (Ποδοσφαιριστής): “Καλή σεζόν με υγεία σε όλους.

Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω στην Αναγέννηση Φαρσάλων και θα συμμετέχω και εγώ στην νέα προσπάθεια που θα γίνει στην Α1 ΕΠΣΛ κατηγορία.

Με δουλειά, σεβασμό και προσπάθεια θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πετύχουμε τους στόχους μας.


Αλέξανδρος Θέος (Ποδοσφαιριστής): “Καλή σεζόν με υγεία εύχομαι σε όλες τις ομάδες.

Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στην προετοιμασία της μιας τόσο ιστορικής ομάδος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και που μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ και φέτος στην Α1 ΕΠΣΛ κατηγορία με την Αναγέννηση Φαρσάλων.

Στόχος μας είναι εμείς οι νεαροί ποδοσφαιριστές να δουλέψουμε σκληρά, να γίνουμε καλύτεροι και να μάθουμε δίπλα στους πιο έμπειρους ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε και να δικαιώσουμε τον προπονητή μας και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και μας εμπιστεύονται.”


Δημήτρης Αγγελακόπουλος (Ποδοσφαιριστής): “Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές με υγεία.

Ελπίζουμε την φετινή σεζόν το νέο πλάνο της Αναγέννησης να πετύχει και όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.”