Εκδήλωση στα Φάρσαλα του Ευρωπαϊκού έργου “VISION: Στοχεύοντας στο Μέλλον μέσω της Επαγγελματικής Κατάρτισης

Αξιότιμοι κύριοι και αξιότιμες κυρίες,

 Το Athens Lifelong Learning Institute σας προσκαλεί στην Ενημερωτική Εκδήλωση Ευρωπαϊκού έργου “VISION: Στοχεύοντας στο Μέλλον μέσω της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Visualising the Future Through Training)”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, στο κατάστημα Αίγλη Gusto, στην οδό Λαμίας 7 στα Φάρσαλα, στις 16:00, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό φορέα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΕΥΡΩΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Computer Center.

Η Ενημερωτική Εκδήλωση έχει σκοπό να ανοίξει τον διάλογο σχετικά με την εκπαιδευτική χρήση των εφαρμογών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση.

Το έργο VISION, το οποίο υλοποιείται παράλληλα στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ρουμανία, την Γαλλία, και την Ισπανία, με συντονιστή φορέα το Πανεπιστήμιο Beira Interior στην Πορτογαλία, προτείνει μία σειρά συγκεκριμένων δράσεων που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, κατάρτισης και του περιεχομένου σπουδών της Ελλάδας και της Ευρώπης μέσω της χρήσης εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας (VR).

Πρόκειται για την υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος κατάρτισης στην διάρκεια του οποίου οι εκπαιδευόμενοι, μέσω της Εικονικής Πραγματικότητας, «βιώνουν» την επαγγελματική ενασχόληση σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο που έχουν επιλέξει και αποκτούν πολύτιμες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές εμπειρίες.

 Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η προσέγγιση και η μεθοδολογία του έργου VISION, ενώ θα συζητηθούν εκτενώς τα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματά του, καθώς πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια, πανευρωπαϊκά, εκπαίδευσης με την χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας.

 Η Εκδήλωση απευθύνεται σε στελέχη και επαγγελματίες της εκπαίδευσης ενηλίκων και της υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην Ενημερωτική Εκδήλωση.

Πληροφορίες:

Ιουλία Εγγλέζου – 6978559050

Κυριακή Παναγιωτοπούλου – 6932258121