«Χτίσαμε από το μηδέν με βάσεις και λογική καθαρά ποδοσφαιρικές και καταφέραμε να πετύχουμε έναν άθλο»

Η περσινή σεζόν για τον Ολυμπιακό Αμπελιάς ξεκίνησε, με πολλές δυσκολίες και αρκετά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν καθώς η ομάδα χτίστηκε από το μηδέν με νέο προπονητή εξ ολοκλήρου νέους ποδοσφαιριστές.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στις οκτώ του περασμένου Αυγούστου, όταν δηλαδή οι περισσότερες ομάδες ξεκινούσαν δειλά δειλά τις πρώτες προπονήσεις προετοιμασίας ο Ολυμπιακός Αμπελιάς δεν είχε ούτε ένα δελτίο ποδοσφαιριστή.

Όμως το ποδοσφαιρικό πείσμα σε συνδυασμό με την γνώση της ποδοσφαιρικής “πιάτσας”, του Νομού Λάρισας τόσο του προέδρου της ομάδος κ. Πέτρου Μπάνια και του προπονητή κ. Αχιλλέα Τσιβόπουλου, ο Ολυμπιακός έκανε ντεμαράζ μεταγραφών, έφερε αρκετούς ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας και σε συνδυασμό με τους μικρότερους ποδοσφαιριστές προσπάθησε να χτίσει μια ανταγωνιστική ομάδα σε ένα δυνατό και δύσκολο πρωτάθλημα.

Ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να ξετυλίξει το κουβάρι του Ολυμπιακού και να μας δώσει με τον δικό του τόνο και την δική του ματιά την ανασκόπηση της φετινής σεζόν είναι ο προπονητής των ερυθρόλευκων κ. Αχιλλέας Τσιβόπουλος, ο οποίος μίλησε εφ όλης της ύλης στον “Πρώτο Τύπο”.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πολύπειρος τεχνικός:

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες για εσάς.

Αναλύστε μας λίγο τα δεδομένα που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν:

“Η ομάδα ξεκίνησε φέτος απο το απόλυτο μηδέν, 8 Αυγούστου δεν υπήρχε δελτίο στον Ολυμπιακό, όμως, προσπαθήσαμε να χτίσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, καθαρή και να παλέψουμε και νομίζω ότι πετύχαμε έναν άθλο.”

Παρά τις δυσκολίες που ξεκίνησε η σεζόν καταφέρατε να ξεκινήσετε πολύ δυναμικά και στην αρχή δείξατε ότι μπορείτε να διεκδικήσετε και το κάτι παραπάνω, τι ήταν αυτό που έγινε μετέπειτα και έφερε την “κοιλιά”, με αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει έδαφος;

“Αυτό που πληρώσαμε εμείς είναι το γεγονός ότι ελέω της αργής εκκίνησης μας, κάναμε και κάποιες επιλογές οι οποίες εν τέλει δεν βγήκαν αυτό που περιμέναμε, όμως δεν είχαμε χρόνο να το διορθώσουμε άμεσα και έτσι έπρεπε μέχρι τον Δεκέμβριο και την μεταγραφική περίοδο να κινηθούμε έτσι.

Μετέπειτα κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν είχαν πολλές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να χάνουν και κάποιες προπονήσεις και έτσι ενώ ήδη είχαμε μείνει πίσω στο πρωτάθλημα δεν μπορέσαμε να βρούμε τις ισορροπίες ώστε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω.

Επίσης κάποιες άλλες ομάδες είχαν βγάλει μια αρνητική εικόνα προς κάποιους ποδοσφαιριστές που είχαμε ως στόχο με την έννοια ότι η Αμπελιά είναι μακριά και πως θα πηγαίνετε εκεί και πολλά άλλα και έτσι είχαμε να αντιμετωπίσουμε και αρκετές εξωτερικές δυσκολίες.

Επίσης τότε το μεταγραφικό παζάρι ήταν αρκετά μειωμένο από άποψη ποδοσφαιριστών καθώς οι περισσότεροι είχαν βρει ήδη ομάδα και εκεί αν θέλαμε κάτι καλύτερο θα έπρεπε να φερθούμε άνανδρα και να χτυπήσουμε ποδοσφαιριστές που ήταν ήδη σε άλλες ομάδες, όμως αυτό είναι κάτι που δεν εκφράζει ούτε εμένα, ούτε τον πρόεδρο ούτε τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας της ομάδος και έτσι έπρεπε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα εργαλεία που είχαμε διαθέσιμα και στα χέρια μας”.

Ο κόσμος στήριξε και βοήθησε την ομάδα; Ποια είναι η δική σου εικόνα;

“Ο κόσμος ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα, στήριξε από την πρώτη στιγμή όλη την προσπάθεια μας και του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Όταν στην Μελίβοια  που είναι το μακρύτερο μέρος για την Αμπελιά έχουμε περισσότερο κόσμο από τους γηπεδούχους καταλαβαίνουμε όλοι την στήριξη του κόσμου.”

Υπήρχε αναπροσαρμογή στόχων την φετινή σεζόν ή από την αρχή σκοπός ήταν η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδος με όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα;

“Ο στόχος από τον Ιανουάριο και μετέπειτα όταν και αποχώρησε από την ομάδα ο Καλπίας, ένας ποδοσφαιριστής που αγωνιστικά έχει πολύ υψηλό επίπεδο, όμως κάποια άλλα στοιχεία τον κρατάνε πίσω στην ποδοσφαιρική καριέρα του, ο πατέρας της ομάδος κ. Μπανιάς έθεσε ως στόχο να τερματίσουμε από την έκτη ως την όγδοη θέση κάτι που εν τέλει επετεύχθη, παρά τις παρά πολλές αλλαγές που είχαμε και τις αντικειμενικές δυσκολίες που είχαμε και για αυτό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.”

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τον Ολυμπιακό; Θα συνεχίσεις να είσαι εσύ στο τιμόνι της ομάδος;

“Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο τιμόνι του Ολυμπιακού και την νέα χρονιά.

Ήδη έχουμε ξεκινήσει κάποιες επαφές με κάποιους ποδοσφαιριστές.

Φυσικά προέχει να μιλήσουμε με τους ποδοσφαιριστές που ήδη υπάρχουν στην ομάδα και εν συνεχεία θα υπάρξουν οι κατάλληλες κινήσεις ώστε η ομάδα να επανδρωθεί με σωστό πλάνο και κατεύθυνση.

Την περσινή σεζόν ξεκινήσαμε από το απόλυτο μηδέν και χτίσαμε την ομάδα.

Φέτος στόχος είναι μαζί με τον πυρήνα των ποδοσφαιριστών που θα παραμείνουν να χτιστεί η ομάδα.

Έχουμε ποδοσφαιριστές σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία και στόχος είναι να έρθουν και ηγέτες στην ομάδα ώστε να υπάρξει η σωστή καθοδήγηση σε αυτά τα νέα παιδιά και να αλλάξουμε όλοι μαζί επίπεδο.

Φέτος έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας να αξιολογήσουμε καταστάσεις και δεδομένα και να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις.”

Κατά την δική σου εκδοχή είναι δίκαιη η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος;

Αντικατοπτρίζει η βαθμολογία την εικόνα της σεζόν;

“Ναι είναι μια δίκαιη εικόνα, οι καλύτερες και πιο σταθερές ομάδες είναι αυτές που πέτυχαν την άνοδο, με την καθεμία φυσικά να έχει την δική της φιλοσοφία και τον δικό της τρόπο σκέψης και λειτουργίας ώστε να πετύχει αυτόν τον σκοπό.

Εμείς ίσως κάποιες φορές να πληρώσαμε την δική μας φιλοσοφία η οποία από την αρχή ήταν να παίξουμε ποδόσφαιρο σωστό και με αρχή μέση και τέλος και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον σκοπό μας μόνο με το ποδόσφαιρο που θα παίζαμε.

Είμαι σίγουρος ότι αν ξεκινούσαμε λίγο νωρίτερα την δημιουργία της ομάδος θα ήμασταν και εμείς μια από τις ομάδες των υψηλών στρωμάτων που οδήγησαν στην άνοδο.

Είμαστε ικανοποιημένοι που η σεζόν τελείωσε με θετικό πρόσημο, δεν υπήρξαν τραυματισμοί όλα τα παιδιά είναι υγιέστατα και η νέα σεζόν πιστεύω θα είναι ακόμη καλύτερη.

Εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και είναι πραγματικοί εραστές του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού καλό καλοκαίρι με υγεία.”