Μελισσοκόμος απέσπασε επένδυση 200.000 ευρώ για το δηλητήριο της μέλισσας

Εντυπωσιακές στιγμές και μια τεράστια επιχειρηματική συμφωνία επεφύλασσε το επεισόδιο του «Dragons’ Den», όπου ο 25χρονος μελισσοκόμος Νικόλας Μίχος κατάφερε να αποσπάσει το πολυπόθητο «ναι» και μια επένδυση ύψους 200.000 ευρώ.

Ο νεαρός επιχειρηματίας παρουσίασε μια καινοτόμο μέθοδο συλλογής δηλητηρίου μέλισσας (απιτοξίνης) χωρίς να προκαλείται καμία βλάβη στα έντομα. Η πρωτοποριακή ιδέα του, σε συνδυασμό με τους εντυπωσιακούς τζίρους της εταιρείας του, πυροδότησε μια έντονη «μάχη» ανάμεσα στη Μαρία Χατζηστεφανή και τον Αντώνη Καράτζη, οι οποίοι διεκδίκησαν στα ίσια τη συνεργασία μαζί του.

Τελικά, ο 25χρονος επέλεξε να δώσει τα χέρια με τη Μαρία Χατζηστεφανή, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση 200.000 ευρώ έναντι του 33% των μετοχών της επιχείρησής του.

Τι είναι το δηλητήριο της μέλισσας

Το δηλητήριο της μέλισσας (επίσης γνωστό και ως απιτοξίνη) είναι ένα άοσμο, διαυγές και όξινο υγρό, το οποίο εκκρίνεται από ειδικούς αδένες των εργατριών μελισσών ως αμυντικός μηχανισμός για την προστασία της κυψέλης.

Αν και στην καθημερινότητα είναι συνδεδεμένο με το επώδυνο τσίμπημα, η χρήση του για θεραπευτικούς σκοπούς χρονολογείται από την αρχαιότητα και αποτελεί βασικό κλάδο της απιθεραπείας.

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του ifarsala.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το ifarsala.gr στα
αγαπημένα σου στη Google

Comments are closed.