Οι σουπιές με έναν τόσο απλό τρόπο, αλλά πιστέψτε με τόσο νόστιμο που θα σας κάνει να κολλήσετε.
Υλικά
4 σουπιές καθαρισμένες
500 γραμμάρια φέτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ψιλοκομμένος άνηθος
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Βήματα
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μαραθούν προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και όταν ομογενοποιηθεί η γέμιση την αποσύρουμε.
- Τρίβουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια τη φέτα μέσα στη γέμιση και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τις σουπιές με κουτάλι, τις κλείνουμε με οδοντογλυφίδα, τις απλώνουμε σε πυρέξ και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει περισσέψει.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να ροδίσουν οι σουπιές.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο ελαιόλαδο.
Πηγή: pasmageirevontas.gr