Πώς να αρωματίσετε όλη την κουζίνα σε 1 λεπτό

Η κουζίνα είναι αναμφίβολα ο χώρος του σπιτιού που εκτίθεται περισσότερο στις άσχημες μυρωδιές, για παράδειγμα μετά το τηγάνισμα φαγητού ή το μαγείρεμα ψαριών. Αν και τα πιάτα μας είναι σίγουρα νόστιμα, συχνά η μυρωδιά που αφήνουν πίσω τους δεν είναι και τόσο καλή. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά κόλπα που μας επιτρέπουν να εξαλείψουμε τις άσχημες μυρωδιές και να αρωματίσουμε ολόκληρη την κουζίνα χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά, εξοικονομώντας χρήματα και προστατεύοντας την υγεία και το περιβάλλον. Δείτε πώς να αρωματίσετε όλη την κουζίνα σε 1 λεπτό με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και ένα λεμόνι!

Αυτή είναι η περίπτωση του δεντρολίβανου και του λεμονιού, δύο υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στην κουζίνα που ξεχωρίζουν για το υπέροχο άρωμά τους. Εκτός από τις απολυμαντικές ιδιότητες του λεμονιού, είναι επίσης πολύ χρήσιμο στον οικιακό καθαρισμό.

 

Για να αρωματίσετε το σπίτι με αυτά τα δύο υλικά, απλά κόψτε ένα λεμόνι σε φέτες και βάλτε τες, μαζί με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο, σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για αρκετά λεπτά. Καθώς το νερό βράζει, ένα υπέροχο άρωμα λεμονιού και δεντρολίβανου θα απλώνεται στο σπίτι. Αν θέλετε να το αφήσετε για περισσότερη ώρα, απλά προσθέστε λίγο νερό καθώς το νερό στην κατσαρόλα μειώνεται.

Αυτό το απλό κόλπο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά για την εξάλειψη των άσχημων οσμών μετά το μαγείρεμα και τον αρωματισμό ολόκληρης της κουζίνας μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.