Μπιφτέκια κοτόπουλο με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας

Υλικά

1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 αυγό

1/2 ποτήρι του κρασιού ανθρακούχο νερό

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

1 κ.σ. αρωματικό μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

½ κ.γ. ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο

2 μέτριες φρέσκιες ντομάτες τριμμένες

Λίγα φύλλα δυόσμου

½ κ.γ. πετιμέζι

2-3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Βήματα

  • Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μείγμα μπαχαρικών, τη ρίγανη, το αυγό, το νερό και το αλατοπίπερο.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο με ελάχιστο λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πετιμέζι και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και γιαούρτι.

Δείτε περισσότερες ανάλογες συνταγές στην σελίδα μαγειρικής pasmageirevontas.gr