Ο καιρός της Παρασκευής

Για την Παρασκευή, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται : νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το μεσημέρι είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων νωρίς το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα θαλάσσια τμήματα 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση, στρεφόμενοι σε νότιους-νοτιοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ, στα θαλάσσια τμήματα έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν νωρίς το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα το βράδυ από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά μέχρι το μεσημέρι. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις απογευματινές ώρες. Το βράδυ οι άνεμοι θα ενισχυθούν εκ νέου και θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και νότια πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη μέχρι αργά το μεσημέρι. Εξασθένηση από το βράδυ. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και βαθμιαία με σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες και στην Εύβοια, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα με σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στις Κυκλάδες και πιθανώς από το βράδυ στα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φθάσει κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται, σε όλη τη χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο ενδέχεται πρόσκαιρα κατά τόπους να είναι έντονα, ωστόσο βαθμιαία στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός.