Εξαίσια συνταγή αυστηρά για ενήλικες – για τα παιδιά θα φτιάξουμε μπριζόλες λαδορίγανη.
Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 25΄, Μαρινάρισμα: 2 ώρες, Ψήσιμο: 16΄-20΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (με κόκαλο), βάρους 200 γρ. η καθεμία
 - λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα
 
Για τη μαρινάδα
- 100 ml ελαιόλαδο
 - 80 ml τεκίλα
 - 100 ml χυμός λεμονιού
 - 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
 - 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
 - 2 κουτ. σούπας κύμινο
 - 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
 - 1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος
 - αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Διαδικασία
Μπριζόλες: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.
Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ρύζι.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
		
