Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων

Την Τρίτη 14/5 πραγματοποιήθηκαν στο Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας, που διοργανώθηκε στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ προγράμματος “Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.”.

Στην Έκθεση, η οποία διαρκεί από Τρίτη 14/5 μέχρι και Παρασκευή 17/5 και είναι επισκέψιμη από 09:00-13:30, εκτίθενται τα έργα 41 μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής, με 108 συνολικά φωτογραφίες και θέμα “Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου” καθώς και τα αποτελέσματα όλων των δράσεων που αναπτύχθηκαν από τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης, βραβεύτηκαν οι 3 καλύτερες φωτογραφίες οι οποίες αποτελούσαν λήψεις των μαθητών :

Παναγιώτα Ανδρεοπούλου 2ο ΓΕΛ Α’ Λυκείου (1ο βραβείο)
Κωνσταντίνα Σιούτογλου 2ο Γυμνάσιο Α’ τάξη (2ο βραβείο)
Ελέσα-Ελευθερία Ζήση 1ο ΓΕΛ Α’ Λυκείου (3ο βραβείο)

και αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους Αρσενόπουλο Ιωάννη (φωτογράφος), Γκιώκα Αντιγόνη (εκπ/κος καλλιτεχνικών 1ου Γυμνασίου Φαρσάλων), Σταυροθεοδώρου Κατερίνα (εκπ/κος καλλιτεχνικών 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων)

Σε όλους τους συμμετέχοντες, απονεμήθηκε Έπαινος Συμμετοχής.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης, παρουσιάστηκαν παράλληλα και όλες οι υπόλοιπες δράσεις που αναπτύχθηκαν από τους μαθητές στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος “ Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.” και είναι :

Δημιουργία comic με θέμα “Αχιλλέας, η ζωή ενός θρύλου”
Δημιουργία ενημερωτικού web site (1epalfarsal.lar.sch.gr/mnae) , ενημερωτικών φυλλαδίων και αφίσας για τις δράσεις.
Καλλιέργεια αρωματικών φυτών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα
Αναβάθμιση χώρων σχολείου (κατασκευές με παγκάκια, τραπέζια σε κοινόχρηστους χώρους).

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑ.Λ. Φαρσάλων, ευχαριστούν θερμά :

Τον Δήμαρχο κ. Α. Καραχάλιο που στάθηκε δίπλα μας σε όλη αυτή την προσπάθεια, εκσυγχρονίζοντας τις ψηφιακές υποδομές του σχολείου μας και δίνοντας ώθηση σε κάθε μας δράση.
Την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φαρσάλων κα. Κυριακή Παναγιωτοπούλου για την συνεχή συμπαράσταση  της και την πολύτιμη βοήθειά της στην οικονομική διαχείριση του προγράμματος.
Τους συνεργάτες του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ (Θεσσαλονίκη) για την βοήθειά τους στην σύνταξη και εκτέλεση όλου του Σχεδίου Δράσης που κατατέθηκε προς έγκριση από το ΕΠΑ.Λ. Φαρσάλων.
Τους πραγματικούς ήρωες των δράσεων, τους ίδιους του μαθητές.

Η Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.