«Άγχος Εξετάσεων: Σύμμαχος ή Εχθρός;»: Δράση Ψυχολογικής Ενδυνάμωσης στο 1ο Λύκειο σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εξετάσεις που επιφορτίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες με υπερβολικό άγχος, το οποίο πολλές φορές δυσκολεύονται να διαχειριστούν αποτελεσματικά, με δυσάρεστες συνέπειες τόσο για την επίδοση όσο και για την ψυχολογία τους.

Επιχειρώντας την ενδυνάμωση των μαθητών και των μαθητριών σε αυτή την κατεύθυνση η Δ/ντρια, κ. Ζησούλα Γκουτσιουκώστα, και ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου Λυκείου Φαρσάλων αποφάσισαν να υλοποιήσουν ένα από τα προγράμματα πρόληψης που παρέχει ο εθελοντικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα  «Άγχος Εξετάσεων: Σύμμαχος ή Εχθρός;». Το πρόγραμμα, διάρκειας 4 ωρών, αφορούσε τους μαθητές και τις μαθήτριες και των τριών τάξεων και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (24/4) από την ψυχολόγο του εθελοντικού οργανισμού, κ. Βλόστου Στυλιανή, παρουσία των διδασκόντων και της ψυχολόγου του σχολείου, κας Αγνής Παπαθεοδώρου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος η κ. Βλόστου ανέδειξε μέσα από την αλληλεπίδραση με τα παιδιά μορφές εκδήλωσης του άγχους και τεχνικές αποτελεσματικής αντιμετώπισής του, ενώ παρουσίασε επίσης, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.