Η Boeing καθηλώνει ολόκληρο τον στόλο των 737 MAX

H Boeing αποφάσισε να καθηλώσει ολόκληρο των παγκόσμιο στόλο των 737 MAX, μετά τις νέες ανακαλύψεις των ερευνητών στο σημείο του δυστυχήματος του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.   Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως η απόφαση αφορά 371 αεροσκάφη σε όλο τον πλανήτη.

Το δυστύχημα της Κυριακής στην Αντίς Αμπέμπα είχε 157 νεκρούς, τους 149 επιβάτες και τα 8 άτομα του πληρώματος του Boeing.

O Nταν Έλγουελ, διοικητής της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) δήλωσε χθες πως «έγινε σαφές σε όλα τα μέρη πως η πορεία της πτήσης της Ethiopian Airlines ήταν πολύ κοντινή και είχε παρόμοια συμπεριφορά με εκείνη της Lion Air».

To δυστύχημα της Lion Air συνέβη πριν 5 μήνες στην Ινδονησία και στοίχισε τη ζωή σε 189 άτομα.   Έως χθες η θέση της FAA ήταν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για «συστημικό θέμα απόδοσης» και δεν υπήρχε δικαιολογητική βάση για την καθήλωση του αεροσκάφους.

Η Βoeing ανακοίνωσε πως «εξακολουθεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του 737 ΜΑΧ όμως αποφάσισε την καθήλωση του «ως προληπτικό μέτρο και για να διαβεβαιώσει το κοινό για την ασφάλεια του αεροσκάφους».

Πηγή: lifo.gr