Βελτίωση του καιρού, με κρύο και βοριάδες, την Πέμπτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Πέμπτη. Μόνο στα ανατολικά και βόρεια αναμένονται τοπικές νεφώσεις και τις πρωινές ώρες στην Κρήτη είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο, ενώ παγετός, κατά τόπους ισχυρός, θα σχηματιστεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Για την Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και άνεμοι βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο αναμένεται αίθριος καιρός, με βόρειους-βορειοδυτικούς ανέμους, 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στον Θερμαϊκό από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα είναι, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, κυρίως τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -1 βαθμό έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ιδίως στην Κρήτη αναμένονται ασθενείς βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 6 και 13 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6 μποφόρ στα βόρεια και 7 με 8 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στο Ιόνιο, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο. Παγετός θα σχηματιστεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες.