Ο καιρός της Πέμπτης

Σταδιακή μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές και πιθανώς στα κεντρικά και βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και σταδιακά από το απόγευμα τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς.

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στη Θράκη και τις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι ορατότητα στη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και στην Ήπειρο θα σημειωθεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς. Στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια όπου βαθμιαία είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις στα βόρεια παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Ζάκυνθο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθυνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

Την Παρασκευή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα νότια, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθυνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.