Βαθμό “Χ”ρυσάφι στην έδρα του Αμπελωνιακού!

Βαθμό χρυσάφι πήρε ο Αχιλλέας Φαρσάλων στην έδρα του Αμπελωνιακού με σκορ 1-1, στο πρώτο παιχνίδι στο ανακαινισμένο γήπεδο του Αμπελώνα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20′, σε μια φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για οφσάιντ. Το συγκρότημα των Φεραίου Γιαννακού και Λευτέρη Τέα κατάφερε να πάρει τον βαθμό στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με σκόρερ τον Δημήτρη Ζιώγα. Έτσι οι Μυρμιδόνες έφτασαν τους 13 βαθμούς και βρίσκονται στην 7η θέση ενώ ο Αμπελωνιακός με 17 βαθμούς στην τρίτη θέση.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με αρκετά λάθη εκατέρωθεν και κύριο λόγο να έχει η δύναμη στον χώρο του κέντρου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 20′, όταν στην πρώτη ουσιαστική στιγμή του αγώνα ο Αλεξόπουλος έσπασε την μπάλα στον Φλέγγα, ο οποίος έφυγε από οριακή θέση οφσάιντ και με πλασέ νίκησε τον Μπαταβάνη.

Στην αμέσως επόμενη φάση και έπειτα από διώξιμο του Μπαταβάνη ο Ψύρρας έπιασε ένα σουτ μακρινό στην κίνηση με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν μια καλή στιγμή όταν ο Βούλγαρης πάτησε περιοχή όμως ο τερματοφύλακας του Αμπελώνα μπλόκαρε με άνεση. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με τους Αλεξανδρή και Φλέγγα δίχως όμως κάτι ιδιαίτερο.

Ο Αχιλλέας έχασε μια πολύ καλή στιγμή στο 33ο λεπτό όταν ο Χριστιανίδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κομισόπουλος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με τον Τράντο να μπλοκάρει, ενώ στο 42′ ο Βούλγαρης πάτησε περιοχή από τα αριστερά, έσπασε την μπάλα όμως δεν βρέθηκε κάποιος στην καρδιά της περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν ακόμη περισσότερο και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επιθέσεων, όσο οι γηπεδούχοι ήταν καλά κλεισμένοι στο δικό τους μισό.

Οι κιτρινόμαυροι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 75ο λεπτό όταν ο Χριστιανίδης έκανε συρτό σουτ ο Τράντος έχασε την μπάλα, όμως στην επαναφορά ο Βούλγαρης δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Στα τελευταία λεπτά ο Αχιλλέας ανέβασε στροφές και δικαιώθηκε στο 92′.

Ο Αλαμάνης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά η μπάλα πέρασε από όλους ο Τράντος έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και η μπάλα κατέληξε στον Ζιώγα ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι Συνθέσεις

Αμπελωνιακός (Κώστας Μαντζιώκας): Τράντος, Φουδούλης,  Γούτος, Αλεξόπουλος, Δαλακώνης, Νικολακούλης, Αλεξανδρής(78′ Τεκέδης), Χατζούλης, Ψύρρας (87’ Καρυπίδης), Φλέγγας, Βαλατσός (62′ Βούκιας)

Αχιλλέας Φαρσάλων (Φερραίος Γιαννακός – Λευτέρης Τέας): Μπαταβάνης, Κατσανάκης, Γιαννολόπουλος (45′ Ζιώγας), Τλούπας, Πετράκης (68’ Τσούλης ), Ταστεμερίδης (84’ Αλαμάνης), Κούμρια (60’ Παπακωνσταντίνου), Χριστιανίδης, Βούλγαρης.

Τριπλέτα: Νίτσας, Νίκζας, Καρακώστας