Το έργο των Ελλήνων Ιεραποστόλων στο Κονγκό

Το γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, διοργάνωσε εκδήλωση στην Αγία Παρασκευή Φαρσάλων για τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της πόλης και για όλους τους πιστούς.

Το γραφείο Νεότητας με υπεύθυνο τον π. Παναγιώτη Καλλιώρα, που προλόγισε την εκδήλωση κάλεσε την  Ιεραπόστολο κ. Στέλλα Παπαδοπούλου, να μιλήσει για το έργο των Ελλήνων Ιεραποστόλων στο Κογκό στην πόλη Κινσάσα, όπου ζει εδώ και έξι χρόνια.

Η κ. Στέλλα Παπαδοπούλου, έδειξε με slides και βίντεο, εικόνες για τη ζωή των Ορθοδόξων στο Κονγκό, για τα ιδρύματα που έχουν ιδρύσει οι Έλληνες Ιεραπόστολοι, για τα σχολεία, τις εκκλησίες και για τις κατηχήσεις και βαπτίσεις που πραγματοποιούνται εκεί. Ακόμη, προβλήθηκαν σκηνές για τις περιοδείες του Έλληνα Μητροπολίτη π. Νικηφόρου, στις διάφορες περιοχές όπου ζουν Ορθόδοξοι.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μεγάλο έργο που προσφέρουν εδώ και 40 χρόνια οι Έλληνες Ιεραπόστολοι, οι οποίοι έχουν ιδρύσει πολλά σχολεία, εκκλησίες Πανεπιστήμια, Θεολογικές σχολές, ιατρικά κέντρα.Παράλληλα προσφέρουν τρόφιμα με τη βοήθεια των Ελλήνων και της Ελληνικής κοινότητας στο Κονγκό.

Τέλος, τόνισε ότι οι πιστοί στο Κονγκό, είναι πολύ ευλαβείς και παρά την μεγάλη φτώχεια, είναι πάντα χαρούμενοι και αγαπούν πολύ τους Έλληνες, ενώ δείχνουν μεγάλη αλληλεγγύη μεταξύ τους.