Πανηγύρισε η Ζωοδόχος Πηγή σε ναούς των Φαρσάλων – Συμπληρώνονται 70 χρόνια από το μεγάλο σεισμό

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΩΝ 7,2 ΡΙΧΤΕΡ

Πανηγύρισε σήμερα η Ζωοδόχος Πηγή σε ναούς της επαρχίας Φαρσάλων στη Ζωοδόχο Πηγή Φαρσάλων στο Μικρό Ευύδριο Φαρσάλων και στο Καστράκι Φαρσάλων παρουσία πιστών απ’ όλη την επαρχία Φαρσάλων.

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη μαύρη μέρα που χτύπησε ο εγκέλαδος την περιοχή των Φαρσάλων στις 30 Απριλίου 1954, ανήμερα της εορτής της, που γιορτάζεται η Ζωοδόχος Πηγή (κινητή εορτή).

Ο καταστροφικός σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ με επίκεντρο τους Σοφάδες, χτύπησε και την περιοχή των Φαρσάλων, η οποία ισοπεδώθηκε, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν πολλά θύματα. Από το 1954 μέχρι περίπου το 1975 οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα στην πόλη των Φαρσάλων την ημέρα που γιορτάζεται η Ζωοδόχος Πηγή παρέμεναν κλειστά. Την ημέρα αυτή κάθε χρόνο οι κάτοικοι της επαρχίας Φαρσάλων κατακλύζουν τους ναούς της Υπεραγίας Θεοτόκου και προσεύχονται ζητώντας τη βοήθειά της.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χθες στο Μικρό Ευύδριο παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Κοινότητας κ.Σοφοκλής Ατόσογλου, οι αντιδημάρχοι Φαρσάλων κ.κ. Δημήτρης Γεωργατζής, Ιωάννης Δημακόπουλος και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Σωκράτης Αλειφτήρας.