Διαξιφισμοί για την επιτήρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΕΕ

Πολιτική κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής πυροδότησε η απόφαση της Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θέσει σε επιτήρηση τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς διαπιστώθηκαν ελλείψεις, καθυστερήσεις και λάθη στις τελευταίες διαχειριστικές περιόδους.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στα Ανώγεια, έκανε λόγο για «αποτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην αγροτική πολιτική μετά και την πρωτοφανή απόφαση να τεθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπό επιτήρηση από την ΕΕ μετά από διαπιστώσεις σοβαρής ανεπάρκειας στις τελευταίες διαχειριστικές περιόδους.

ΕΕ: Σε επιτήρηση ο ΟΠΕΚΕΠΕ – Διαπιστώθηκαν ελλείψεις και λάθη

«Τι λέει ο πολύς κ. Αυγενάκης για τις επιδοτήσεις; “Δεν φταίω εγώ, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση”. Πριν από δύο ώρες ανακοίνωσε η Ε.Ε. ότι θέτει υπό εποπτεία τον ΟΠΕΚΕΠΕ διότι είναι ανίκανος να μοιράσει τις επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις στην Ελλάδα, αλλάζοντας πέντε προέδρους σε τέσσερα χρόνια. Ποιος φταίει λοιπόν μετά από αυτή την απόφαση; Η Ευρώπη που δίνει τα λεφτά ή αυτοί που είναι ανίκανοι να τα μοιράσουν στην Ελλάδα; Κρατήστε το αυτό: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα της οποίας  οργανισμός που μοιράζει ενισχύσεις και επιδοτήσεις, μπήκε σε ευρωπαϊκή εποπτεία, είναι η Ελλάδα με τη σημερινή κυβέρνηση», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Η απάντηση Αυγενάκη

«Ο Πρόεδρος του «mini ΠΑΣΟΚ» κ. Ν. Ανδρουλάκης δεν ρωτάει, δεν ακούει, δεν μαθαίνει. Ή παριστάνει όλα τα παραπάνω για να υφάνει μια ιστορία αποτυχίας για την κυβέρνηση της ΝΔ και για εμένα προσωπικά», απάντησε ο κ. Αυγενάκης με ανάρτησή του στα social media.

Είναι, αν μη τι άλλο, περίεργη η εμμονή του κ. Ανδρουλάκη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την ώρα μάλιστα που ο εν λόγω Οργανισμός, υπό τη νέα του διοίκηση, κάνει ουσιαστικά βήματα εξυγίανσης από τα λάθη του παρελθόντος. Ενός παρελθόντος που χαρακτηριζόταν από την αδιαφάνεια και την κακοδιοίκηση, στοιχεία τα οποία ήλεγξε, όπως ήταν αναμενόμενο η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν διδάχτηκε από την τελευταία φορά που κατηγόρησε δημοσίως τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την χώρα του και διαψεύστηκε με τον Οργανισμό να πληρώνει πριν το Πάσχα 785 εκ. ευρώ.

Κι αφού περιοδεύει στα ορεινά της Κρήτης του συστήνω για την δίκη του προστασία, αντί να έχει μια στείρα αντιπολιτευτική άποψη για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, ας ρωτήσει αγρότες και κτηνοτρόφους για την ποιότητα των πληρωμών.

Ο κ. Ν. Ανδρουλάκης δυστυχώς για τους ψηφοφόρους του δεν φοράει την φανέλα της εθνικής.

Επιχαίρει που ο ΟΠΕΚΕΠΕ αντιμετωπίζει ζήτημα εποπτείας από την Κοινότητα, ενώ την ίδια ώρα δεν λέει κουβέντα, ούτε μάζεψε τους ευρωβουλευτές του που ψήφισαν κατά των αλλαγών της ΚΑΠ.

Η υποκρισία του δεν έχει όριο.

Νομίζει πως επικαλούμενος την «πράσινη Κρήτη» άλλων εποχών και «λιβανίζοντας» τον Ανδρέα Παπανδρέου, θα μπορέσει να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να ανατρέψει την δημοσκοπική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ.

Αντίπαλός του δεν είναι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Κασσελάκης, ούτε κάποιος άλλος. Αντίπαλός του είναι το διαζύγιο με την λογική, τον ρεαλισμό και την ειλικρίνεια».

Πηγή: ot.gr