Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Δράση του 1ου Λυκείου Φαρσάλων

Απρίλης και Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου πάνε μαζί! Πώς όμως να συγκινήσεις τα παιδιά την εποχή του κινητού και της εικόνας, για να δανειστούν έστω ένα βιβλίο από τη σχολική βιβλιοθήκη, ένα βιβλίο «γεμάτο γράμματα», χωρίς εικόνες, χωρίς ήχο, χωρίς τρισδιάστατα γραφικά;

Η Διευθύντρια, κ. Ζησούλα Γκουτσιουκώστα, και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 1ου Λυκείου Φαρσάλων αποφάσισαν  να μιλήσουν όσο το δυνατόν στη γλώσσα των παιδιών: να ακολουθήσουν δηλαδή το ηλεκτρονικό μονοπάτι του παιχνιδιού.

Ο υπεύθυνος της σχολικής βιβλιοθήκης, κ.Χρήστος Ντάβαρος, ανέλαβε να στήσει ένα διαδικτυακό παιχνίδι Kahoot με ερωτήσεις από την ελληνική και την ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Το έπαθλο για τον νικητή ή τη νικήτρια από κάθε τάξη θα ήταν ένα λογοτεχνικό βιβλίο της επιλογής  των μαθητών, μια ευγενική χορηγία των βιβλιοπωλείων της πόλης μας, ΙΔΕΑ & ΠΡΟΤΥΠΟ.

Κάτι ο διαγωνιστικός χαρακτήρας του παιχνιδιού, κάτι ο χώρος της βιβλιοθήκης, το στοίχημα κερδήθηκε!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες φάνηκε να το διασκεδάζουν πολύ και μαζί τους και οι εκπαιδευτικοί. Δεν έχει σημασία ποιοι κέρδισαν ή ποιο βιβλίο θα πάρουν ως έπαθλο. Σημασία έχει ότι τα παιδιά παίζοντας θυμήθηκαν σπουδαίους συγγραφείς, σημαντικά κείμενα και  αξέχαστους ήρωες της ελληνικής και ευρωπαϊκής  λογοτεχνίας.

Και το σημαντικότερο όλων: κάποιοι μαθητές και κάποιες μαθήτριες δανείστηκαν, στο τέλος, για τις διακοπές του Πάσχα ένα βιβλίο ΓΕΜΑΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!