Καλοκαιρινό… ποδαρικό κάνει ο Ιούνιος

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα βορειοδυτικά Ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 ως 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3  και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 31 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα Ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 ως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί  3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 28 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 29 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 02/06/2018

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα Ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 ως 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.