Υλικά
- 700 γρ. μικρές πατάτες
- 500 γρ. φέτες μπέικον
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βήματα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά τις πατάτες.
- Τυλίγουμε κάθε πατάτα με μισή φέτα μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
- Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (τσεκάρουμε με ένα πιρούνι) και να γίνει τραγανό το μπέικον, περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους).
- Στο μεταξύ σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντιπ.
- Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μαϊντανό και τις σερβίρουμε με το ντιπ
Πηγή: pasmageirevontas.gr