Πατάτες τυλιγμένες με μπέικον

Υλικά

  • 700 γρ. μικρές πατάτες
  • 500 γρ. φέτες μπέικον
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήματα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά τις πατάτες.
  • Τυλίγουμε κάθε πατάτα με μισή φέτα μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
  • Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (τσεκάρουμε με ένα πιρούνι) και να γίνει τραγανό το μπέικον, περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους).
  • Στο μεταξύ σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντιπ.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μαϊντανό και τις σερβίρουμε με το ντιπ

Πηγή: pasmageirevontas.gr