Από τα Φάρσαλα πέρασαν οι ποδηλάτες του “2ου Δρόμου της Δάφνης”

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (19/05) η έναρξη της πρωτότυπης ποδηλατικής διοργάνωσης με την επωνυμία «2ος Δρόμος της Δάφνης» από την κοιλάδα των Τεμπών με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός  Αθλητικός Σύλλογος  ΠΗΝΕΙΟΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τεμπών, το Δήμο Δελφών και με την υποστήριξη του Σωματείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  ¨Δρυάς¨, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, το ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δήμου Φαρσάλων,  τον Δήμο Δομοκού, τον Δήμο Λαμιέων και τον Δήμο Γραβιάς.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνδύασε τις αξίες του αθλητισμού  με τον πολιτισμό, την ιστορία και την αρχαιότητα.

Οι ποδηλάτες με σύμμαχο το δροσερό καιρό που επικράτησε, ξεκίνησαν  από την Κοιλάδα των  Τεμπών και τερμάτισαν  στο Μαντείο των Δελφών βασιζόμενοι στο μύθο του θεού Απόλλωνα και της κόρης του Πηνειού Δάφνης, μια διαδρομή 230 χιλιομέτρων.

Επίσης κατά τη διαδρομή τους προς στο Μαντείο των Δελφών οι ποδηλάτες πραγματοποίησαν στάσεις για λίγη ξεκούραση,  στο Αρχαίο  Θέατρο Λάρισας  όπου τους υποδέχθηκαν η προϊσταμένη  της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας  κα. Σταυρούλα  Σδρόλια, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος  Κωσταρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής,ο οποίος παρέλαβε την βράβευση  από τη κα. Δέσποινα Τσεσμετζίδου για την περιφέρεια Θεσσαλίας για την συμμετοχή της στην εκδήλωση.

Ανάλογη υποδοχή επιφύλαξαν στους ποδηλάτες ο Δήμος Φαρσάλων

Oι ποδηλάτες επισκέφθηκαν τις πηγές στο Απιδανού στα Φάρσαλα, όπου κατά την μυθολογία η Θέτις βάπτισε τον Αχιλλέα, στο σημείο τους περίμενε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠΚΑ Δήμου Φαρσάλων κ. Κων/νος Δερλός και κάτοικοι από την πόλη.

Τους προσφέρθηκε χαλβάς Φαρσάλων, γλυκίσματα και νερό προσφορά του καταστήματος Καταραχιά,  ενώ στη συνέχεια ο κ. Κω/νος Δερλός έκανε αναφορά για την ιστορία του τόπου, αλλά και για τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Κατόπιν οι ποδηλάτες αναχώρησαν μεταφέροντας τα κλαδιά της Δάφνης, έως τον τελικό προορισμό το μαντείο των Δελφών. Ανάλογη υποδοχή επιφύλασσαν στους ποδηλάτες και οι Δήμοι  Δομοκού, Λαμιέων και Γραβιάς.