Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Αχιλλέα

Την ήττα με σκορ 0 – 2 γνώρισε η ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων από την Νίκη Βόλου στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής κατηγορίας.

Η αναμέτρηση διεξήχθη σε έναν αρκετά βαρύ αγωνιστικό χώρο ελέω της βροχόπτωσης και στα πρώτα λεπτά οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους.

Στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της αναμέτρησης στο 19′ είχαμε και το 0 – 1 όταν ο Ιορδανίδης έκανε ατομική ενέργεια και με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Χάμο.

Οι παίκτες του κ. Παραφέστα προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και δυο λεπτά αργότερα έχασαν την πρώτη τους καλή στιγμή για να ισοφαρίσουν άμεσα όταν ο Βούλγαρης με κεφαλιά “έσπασε” στον Τλούπα αυτός έκανε το σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως στο 41′ ο Ματθαίου έβγαλε την σέντρα για τον Τζιώρα και αυτός με διπλή προσπάθεια και κοντινό σουτ έκανε το 0-2 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Οι Βολιώτες είχαν ακόμα μια καλή φάση στο 44′ με το σουτ του Ντόλγκι να φεύγει άουτ ύστερα από γύρισμα του Ματθαίου.

Το δεύτερο μέρος ανήκε εξ ολοκλήρου στον Αχιλλέα ο οποίος από την αρχή προσπάθησε να πιέσει ώστε να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε στην διεκδίκηση της αναμέτρησης.

Στο 50′ ο Αχιλλέας κέρδισε πέναλτι όταν ο Θεολόγης ανέτρεψε τον Χατζή με τον ρέφερι Λαθύρη να δείχνει την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Νίκης.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βούλγαρης που έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι, χάνοντας έτσι την δυνατότητα να μειώσει το σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα οι Μυρμιδόνες έχασαν ακόμη μια καλή στιγμή όταν όταν ο Νεμπεγλέρας πάσαρε στον Χατζή, αυτός γύρισε στον Καραγκούνη στο ύψος του πέναλτι ο τελευταίος έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Θεολόγη ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Αχιλλέας συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 70′ έχασε ακόμη μια καλή στιγμή όταν έπειτα από σέντρα του Καραγκούνη ο Τλούπας έπιασε την κεφαλιά με τον Θεολόγη να μπλοκάρει.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές με τους Χατζή και Βούλγαρη όμως το 0 – 2 παρέμεινε μέχρι την λήξη.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Χάμος, Μάρκου, Καραμπούζης, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Μίχος (82′ Κατσανάκης), Τλούπας (74′ Αραπίτσας), Χατζής, Καραγκούνης (82′ Κομισόπουλος Αλ.), Βούλγαρης.

Νίκη Βόλου (Μπούις – Ξηροφώτος): Θεολόγης, Γιαννιτσαρίδης, Ζιώγας (46′ Κατσαμπάς Α.), Βάιος, Κατσαμπάς Χ., Βέργος, Τζάφας (68′ Αναστασίου), Ματθαίου (54′ Βουρδάκης), Ντόλγκι, Τζιώρας (89′ Σιώμος), Ιορδανίδης.

Διαιτητές: Λαθύρης (Καραγιάννης, Λιτοσελίτης)