Το «ταμείο» των έξι «μονομάχων» της Β ΕΠΣΛ

Το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Β ΕΠΣΛ ολοκληρώθηκε με το Μαυροβούνι να κατακτά την άνοδο και την Αναγέννηση Φαρσάλων να παίρνει το «εισιτήριο» για τα μπαράζ  της ανόδου, ενώ η Χαραυγή θα δώσει αγώνες μπαράζ για την παραμονή της και ο Μυραικός ήταν αυτός που υποβιβάστηκε.

Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετείχαν έξι ομάδες από την Επαρχία Φαρσάλων (Αναγέννηση Φαρσάλων, Ατρόμητος Βαμβακούς, Δόξα Υπέρειας, Α.Ο. Ναρθακίου και Άρης Διλόφου) η καθεμία με διαφορετικούς στόχους και φιλοδοξίες.

Ας δούμε αναλυτικά το «ταμείο» των έξι ομάδων σε αυτόν τον δύσκολο «μαραθώνιο».

Αρχικά η δεύτερη της βαθμολογίας Αναγέννηση Φαρσάλων κατάφερε να μαζέψει 50 βαθμούς μετρώντας συνολικά 15 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες σκοράροντας 48 τέρματα ενώ δέχθηκε 22.

Η Αναγέννηση ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο τερματίζοντας στην 3η θέση με 24 βαθμούς (7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες), ενώ στον δεύτερο γύρο πρόσθεσε ακόμη 26 βαθμούς στο «σακούλι» της μετρώντας 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες και παίρνοντας εν τέλει την δεύτερη θέση και το «εισιτήριο»  των μπαράζ.

Ο Ατρόμητος Βαμβακούς κατάφερε να μαζέψει 46 βαθμούς με 14 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες και να τερματίσει στην 4η θέση σκοράροντας 35 τέρματα ενώ είχε και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος καθώς δέχθηκε μόλις 16 γκολ.

Ο Ατρόμητος έκανε φοβερή εκκίνηση καθώς σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο δεν είχε γευτεί την «πίκρα» της ήττας καθώς μετρούσε 9 νίκες και 3 ισοπαλίες τερματίζοντας στην 1η θέση μάλιστα με 30 βαθμούς.

Στον δεύτερο γύρο όμως οι «μπλε» δεν έδειξαν το ίδιο πρόσωπο καθώς κατάφεραν να μαζέψουν 16 βαθμούς με 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες φτάνοντας έτσι τους 46 βαθμούς και τερματίζοντας στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

Η Δόξα Υπέρειας τώρα κατάφερε να πάρει 41 βαθμούς και να τερματίσει στην 5η θέση μετρώντας συνολικά 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες  πετυχαίνοντας 46 τέρματα ενώ δέχθηκε 32.

Η Δόξα στον πρώτο γύρο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην 6η θέση καθώς κατάφερε να πάρει 20 βαθμούς με 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Στο δεύτερο γύρο οι «αετοί» πρόσθεσαν στο «σακούλι» τους 21 βαθμούς ακόμη μετρώντας 6 νίκες και πάλι ενώ είχαν 3 ισοπαλίες και 3 ήττες και έτσι τερμάτισαν στην 5η θέση με 41 βαθμούς.

Στην 7η θέση ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο Α.Ο. Ναρθακίου ο οποίος μάζεψε συνολικά 30 βαθμούς με 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 12 ήττες σκοράροντας 40 τέρματα ενώ δέχθηκε 42.

Οι «γαλάζιοι» στον πρώτο γύρο κατάφεραν να πάρουν 22 βαθμούς με 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες ευρισκόμενοι στην 5η θέση.

Στο δεύτερο γύρο ο Α.Ο.Ν δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και μετρώντας 3 νίκες καμία ισοπαλία και 9 ήττες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη 7η θέση με 30 βαθμούς.

Αντιστρόφως ανάλογη από τον Α.Ο.Ν και τον Ατρόμητο Βαμβακούς ήταν η πορεία του Άρη Διλόφου ο οποίος κατάφερε να τερματίσει στην 9η θέση με 27 βαθμούς με σύνολο 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 13 ήττες  σκοράροντας 21 τέρματα ενώ δέχθηκε 40.

Ο «Θεός του πολέμου» στον πρώτο γύρο είχε μαζέψει μόλις 5 βαθμούς καθώς σε 12 αναμετρήσεις μετρούσε μόλις 1 νίκη και 2 ισοπαλίες ενώ είχε δεχθεί την ήττα σε 9 αναμετρήσεις, τερματίζοντας έτσι στην 12η θέση.

Στον δεύτερο γύρο οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να κάνουν εντυπωσιακό “restart”  να μαζέψουν 22 βαθμούς σε 12 αναμετρήσεις πετυχαίνοντας 7 νίκες 1 ισοπαλία ενώ δέχθηκαν και 4 ήττες και έτσι κατάφεραν να «κλειδώσουν» την παραμονή και να τερματίσουν στην 9η θέση με 27 βαθμούς.

Τέλος η Ακαδημία Φαρσάλων η οποία κατάφερε να μαζέψει 26 βαθμούς πετυχαίνοντας 7 νίκες, 5 ισοπαλίες ενώ είχε και 12 ήττες και να τερματίσει στην 11η θέση σκοράροντας 32 τέρματα ενώ δέχθηκε ακριβώς τα ίδια (32).

Οι «κιτρινόμαυροι» στον πρώτο γύρο κατάφεραν να πετύχουν 5 νίκες, 2 ισοπαλίες ενώ είχαν και 5 ήττες μαζεύοντας 17 βαθμούς και τερματίζοντας στην 7η θέση.

Στο δεύτερο γύρο η Ακαδημία πρόσθεσε ακόμη 9 βαθμούς με 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες και κατάφερε να μαζέψει 26 πόντους και να τερματίσει στην 11η θέση.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Άλκης Σούρλας

- Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 26/3/1994. Σπούδασε Αθλητική Δημοσιογραφία στο Ι.Ι.Ε.Κ D.O.M.I και στο City Unity College. Έκανε πρακτική στο aekarena.gr και στο web radio Postgame.gr ενώ συνεργάστηκε και με το ArenaLarissa.gr. Σε αυτή την "γωνία" θα διαβάσετε απόψεις για "Μπάλα και άλλα".