Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Την Τετάρτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι που στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φθάνουν τα 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια Ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα βορειοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερρά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14, ενώ στην Ήπειρο από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7  μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 16/02/2017

Την Πέμπτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο στην κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά Ηπειρωτικά και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια Ηπειρωτικά.

 

Πηγή: www.ant1news.gr