Μαρία Σπυράκη από τα Φάρσαλα: «Χρειαζόμαστε γερές βάσεις στην ΕΕ, απέναντι στην κλιματική κρίση»

-Ανέφερε από τα Φάρσαλα η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη

-Παρουσίασε το βιβλίο της “Βιωσιμότητα και Ανθεκτικότητα | Δύο πυλώνες της πολιτικής για τη ζωή μας”

«Η Ευρωπαϊκή ένωση κινδυνεύει να βρεθεί στρατηγικά μετέωρη εξαιτίας το ότι δεν έχει αρκετά τρόφιμα για τους πολίτες της», ανέφερε σήμερα το πρωί από τα Φάρσαλα η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς ευρωεκλογές, όπου παρουσίασε στην Πλατεία Λαού στο κατάστημα «Aigli Gusto» το βιβλίο της “Βιωσιμότητα και Ανθεκτικότητα | Δύο πυλώνες της πολιτικής για τη ζωή μας”.

Την ευρωβουλευτή προλόγισε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου καλωσορίζοντάς την στην πόλη των Φαρσάλων και ζητώντας της να σταθεί κοντά στους πολίτες και στους αγρότες. Την εκδήλωση για το βιβλίο συντόνισε ο Φαρσαλινός Αξιωματικός Ε.Α. – Οικονομολόγος κ. Βασίλης Τέκος. Για τις Θεομηνίες που έπληξαν τον τόπο τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκαν τόσο ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων κ. Δημήτρης Γιακοβής όσο και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ενιπέα κ. Θανάσης Καραΐσκος.

Στην ομιλία της η κ. Σπυράκη παίρνοντας τη σκυτάλη για τις Θεομηνίες ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν θα σας χαϊδέψω τα αυτιά. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Η κλιματική κρίση δημιουργεί οξίες συνθήκες και για αυτό χρειαζόμαστε γερές βάσεις από μέρους της ευρωπαϊκής ένωσης που θα ενισχύσουν τα έργα και θα βοηθήσουν τους αγρότες, όχι μόνο να μείνουν στη γη τους, αλλά και να κάνουν μια δουλειά ελκυστική για τις επόμενες γενιές. Αυτό έχει ως σκοπό αυτό το βιβλίο που δείχνει το δρόμο που διάλεξαν άλλες χώρες, οι οποίες δέχονται έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά δεν πνίγονται».

Στην ομιλία της, η κ. Σπυράκη επεσήμανε την ανάγκη έργων πρόληψης που θα κρατήσουν και θα συλλέξουν το νερό και θα δημιουργήσουν ασφαλείς συνθήκες σε περιοχές, ώστε να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα εδάφη οι αγρότες. Έκανε λόγο για το μεγαλύτερο στοίχημα της επόμενης δεκαετίας στην ΕΕ, που δεν είναι άλλο από την διατροφική επάρκεια των αγαθών, το οποίο δεν μπορεί να απαντηθεί χωρίς την ελληνική αγροτική παραγωγή. Ακόμα έκανε αναφορά για τις αλλαγές που έχουν επιτευχθεί οικονομικό επίπεδο για τους αγρότες και τις αλλαγές που έγιναν στην νέα ΚΑΠ.

Νωρίτερα επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ενιπέα στο Ευύδριο και το Δημαρχείο Φαρσάλων όπου συναντήθηκε με δημοτικούς υπαλλήλους, αιρετούς ενώ συναντήθηκε και με τον βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ.Χρήστο Καπετάνο.