Δράση ευαισθητοποίησης στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Φαρσάλων

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, στα πλαίσια ανάπτυξης Δράσεων Ευαισθητοποίησης και Υποστήριξης των ατόμων της τρίτης ηλικίας της τοπικής μας κοινότητας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΚΑΠΗ από τις δομές των ΚΔΑΠ1 Φαρσάλων και ΚΔΑΠ 3 Σταυρού. Ύστερα από παρότρυνση των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας (ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΟΜΗ), η ομάδα γυναικών του ΚΑΠΗ ενημέρωσε τα παιδιά των ΚΔΑΠ για τα έθιμα του Πάσχα με σκοπό τη μεταλαμπάδευση της παράδοσής μας από γενιά σε γενιά.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ υποδέχτηκαν με χαρά τα παιδιά, μοιράστηκαν μαζί τους τις εμπειρίες τους από τα δικά τους χρόνια σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα και τα παιδιά άκουσαν με χαρά τις εμπειρίες ζωής των παππούδων και γιαγιάδων.

Στη δράση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Αθανάσιος Γεροβασίλης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «μεριμνούμε για την  υποστήριξη της τρίτης ηλικίας και με τη σημερινή μας δράση δείχνουμε πόσο ανάγκη έχει η κοινωνία μας την παρουσίας της».

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας ευχαριστούν τις εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ1 Φαρσάλων και ΚΔΑΠ 3 Σταυρού για τη συμμετοχή τους στη δράση καθώς και την Πρόεδρο του Συλλόγου Τρίτης Ηλικίας ’Ο Αχιλλεύς’ κα Στράτου Ελένη για την υποστήριξη της δράσης.