Σκαρφαλώνει ο υδράργυρος και έρχεται “μίνι καύσωνας” !

Άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια αναμένεται από σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπου θα υπάρξουν μόνο λίγες αραιές νεφώσεις.

Σήμερα θα είναι ο… προάγγελος του μίνι καύσωνα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 28 βαθμούς.

Αύριο, ωστόσο, η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, οι καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 28 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί και κατά τόπους έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις θα υπάρχει σήμερα και στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.