Στο πατρικό το 76% των νέων ενηλίκων

Ένα… απογοητευτικό αργυρό μετάλλιο κατακτούν οι νέοι ενήλικες της χώρας μας, με το ποσοστό αυτών που μένουν ακόμη με την οικογένειά τους έως στην ηλικία των 29 ετών να αγγίζει το 76%!

Η έρευνα του ΟΟΣΑ «Society at a Glance 2016», που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες και αφορά στο έτος 2014, δείχνει ότι οι νέοι ενήλικες στην Ελλάδα (ηλικίες 15-29) αδυνατούν να εγκαταλείψουν την πατρική εστία για πληθώρα λόγων. Σε χειρότερη μοίρα από τους Έλληνες είναι μόνο οι Ιταλοί, με το 81% να μην έχει καταφέρει να μετακομίσει και να παραμένει υπό την οικογενειακή στέγη.

Το «χάλκινο» μετάλλιο κατακτούν οι Ισπανοί με 74% ενώ ακολουθούν οι Πολωνοί με 68% και οι Ιρλανδοί με 67%.

Και παρότι αρκετοί μπορεί να πιστεύουν ότι ο χώρος κατοικίας μπορεί να μην παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, η έκθεση υπογραμμίζει ότι η πρώτη αυτή μετακόμιση είναι απαραίτητη για έναν νέο ενήλικα.

«Η αποχώρηση από το πατρικό σπίτι είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ενηλικίωση, όπως ακριβώς και η συγκατοίκηση, ο γάμος και η απόκτηση παιδιών» γράφει χαρακτηριστικά ο ΟΟΣΑ.

Το αυξημένο αυτό ποσοστό, όπως αναφέρει η έκθεση, οφείλεται εν μέρει στην οικονομική κρίση, καθώς η τάση αυτή καταγράφεται στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ