Στον Δήμο Τεμπών, με πρώτο σταθμό το Μακρυχώρι, έδρα του Δήμου, βρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καπετάνος, εγκαινιάζοντας το οδοιπορικό του στους επτά Δήμους του Νομού Λάρισας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο κ. Καπετάνος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη και συζήτησαν αναλυτικά τα σημαντικότερα ζητήματα και έργα που αφορούν τον Δήμο και τις τοπικές κοινωνίες.

Στη συνάντηση τέθηκαν, μεταξύ άλλων:
* Η αγροτική οδοποιία, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, σε Όσσα, Μακρυχώρι, Πυργετό και Ελάτεια.
* Το ξεμπλοκάρισμα του δρόμου προς το Φράγμα Πουρναρίου, ένα έργο που έχει υπογραφεί στο Υπουργείο Υποδομών και πρέπει πλέον να περάσει στη φάση της υλοποίησης.
* Η οριστική εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, για το δημοτικό κτίριο στο Συκούριο, μια προσπάθεια που έγινε από κοινού με τον Δήμαρχο.
* Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας της μελέτης για το φράγμα στον Πυργετό, ένα έργο για το οποίο ο κ. Καπετάνος είχε ενημερωθεί και από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας.
* Η γέφυρα που θα συνδέει το Καστρί Λουτρό με τους Νέους Πόρους, ένα έργο που, όπως διαπιστώθηκε, αρχίζει πλέον να κινείται.
* Ο ημικόμβος Πυργετού, για τον οποίο πραγματοποιήθηκε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία του Λαρισαίου βουλευτή και του δημάρχου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα, καθώς πρόκειται για έργο κομβικής σημασίας για την περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Κρικώνης, Βασίλης Σίμος, Αθανάσιος Καραναστάσης και Αθανάσιος Ζησόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τεμπών Μ.Ρούπας.
Ο Χρήστος Καπετάνος μετά την συνάντηση δήλωσε:
«Πριν από τρία χρόνια ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να είμαστε παρόντες σε κάθε γωνιά του Νομού Λάρισας, να ακούμε τους ανθρώπους, να καταγράφουμε τα προβλήματα και να διεκδικούμε λύσεις. Αυτό συνεχίζουμε και σήμερα, με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή.
Δεν το ξεκινάμε σήμερα. Το συνεχίζουμε.
Η επίσκεψή μου στον Δήμο Τεμπών δεν είναι μια εθιμοτυπική συνάντηση.
Είναι μια συνάντηση εργασίας. Μιλήσαμε συγκεκριμένα με τον δήμαρχο Γιώργο Μανώλη που κάνει μια σημαντική δουλειά για τον δήμο του, για έργα, χρηματοδοτήσεις, εκκρεμότητες και χρονοδιαγράμματα.
Κάποια από αυτά τα έργα έχουνε ήδη πετύχει, κάποια βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και για άλλα πρέπει να επιμείνουμε όλοι μαζί μέχρι να ξεμπλοκάρουν.
Αυτός είναι ο στόχος του οδοιπορικού μου, στους επτά Δήμους της Λάρισας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας: καταγραφή, διεκδίκηση, λύση και συνεχής παρακολούθηση μέχρι το αποτέλεσμα.
Με ειλικρίνεια, συνεργασία και μετρήσιμο έργο για κάθε περιοχή του Νομού μας.»






