Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων στηρίζει τα μπλόκα των αγροτών – Κατέθεσε ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο των ιδ. πανεπιστημίων

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων, ο κ. Απόστολος Αναγνώστου επισημαίνει τα εξής:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων στο δημοτικό συμβούλιο (30/01) κατέθεσε ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο  για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Το νομοσχέδιο  παραβιάζει το άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος  καθώς υπάρχει ρητή αναφορά σε αυτό ότι “η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου υπό την εποπτεία  του κράτους”. Το ψήφισμα καταψήφισαν η παράταξη του δημάρχου κ Εσκίογλου και η παράταξη της κ. Μ Ίφου .

Στην τοποθέτηση του ο δημ. σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση πανεπιστημίων λόγω ανταγωνιστικότητας μιας και τα αποτελέσματα  της ιδιωτικοποίησης τα ζούμε στην Υγεία, όπου πρέπει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για βασικές υπηρεσίες, αλλά και στην ενέργεια όπου πληρώνουμε το ρεύμα χρυσάφι. Με το νέο νομοσχέδιο τα παιδιά των εχόντων “εύκολα” θα αγοράζουν ένα πτυχίο, ενώ τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών  θα στενάζουν υπό την πίεση των εξετάσεων, της ελάχιστης ΕΒΕ, της τράπεζας θεμάτων. Θετικά ψήφισε η παράταξη της κ. Κ .Παναγιωτοπούλου.

Στο εκτός ημερησίας θέμα για τις κινητοποιήσεις των Αγροτών κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση  το οποίο απέσυρε, για να υπερψηφίσει το ψήφισμα που κατέθεσε η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων Καρδίτσας , εκφράζοντας την πλήρη συμπαράσταση στους αγρότες που αυτόν τον καιρό  βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Θεωρούμε τα αιτήματα των αγροτών του Δήμου Φαρσάλων  και των υπολοίπων, δίκαια  και την ικανοποίηση τους αναγκαία, για να μπορέσουν να μείνουν στην πόλη και στα χωριά τους καλλιεργώντας τα χωράφια τους. Επίσης στήριξε και το αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής  Μπλόκων να καλυφθούν τα έξοδα των συμπολιτών μας αγροτών και  την μεταφορά τους στην Αγρότικα Θεσσαλονίκης που είναι προγραμματισμένα. Ψήφισμα που δυστυχώς καταψήφισε η παράταξη του δημάρχου κ. Ι. Εσκίογλου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων βιοπαλαιστών γεωργών και κτηνοτρόφων στην πράξη και όχι με κούφια  λόγια όπως κάνουν άλλοι, που στόχο έχουν το σταμάτημα κάθε αγωνιστικής δράσης ενάντια στις βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές τις ΕΕ, και που υλοποιούν κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος.