Η ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η κομματική οργάνωση ΚΚΕ Φαρσάλων, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που βγαίνουν αυτές τις μέρες με τα τρακτέρ στους δρόμους.Αυτό που βγάζει πραγματικά τους αγροτοκτηνοτρόφους στον δρόμο -και σήμερα και χτες απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά- είναι τα οξυμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ανακυκλώνει η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, με όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και με “μοχλό” την ΚΑΠ της ΕΕ. Προβλήματα που δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε συγκυριακά, ούτε “εισαγόμενα”.

Αυτές οι πολιτικές ευθύνονται για την εκτόξευση του κόστους παραγωγής στα ύψη, όπως και για το γεγονός ότι οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι παρατημένοι στο έλεος του καιρού και διαφόρων ασθενειών, χωρίς να αποζημιώνονται πλήρως για τις καταστροφές στην παραγωγή τους. Φέτος μάλιστα είδαν το εισόδημά τους να ροκανίζεται ακόμα περισσότερο από τις μεγάλες περικοπές της νέας ΚΑΠ.

Ειδικά στη Θεσσαλία, σχεδόν πέντε μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, οι αγρότες συνεχίζουν να βιώνουν την εγκατάλειψη και να βρίσκονται αντιμέτωποι με το εχθρικό πρόσωπο του κρατικού μηχανισμού  καθώς δεν ξέρουν πότε θα καλλιεργήσουν ξανά και με τι εισόδημα θα βγάλουν τη χρονιά, ενώ καθυστερούν τραγικά ακόμα και τα ελάχιστα μέτρα ανακούφισης που είχαν εξαγγείλει. Την ίδια ώρα, με τα σχέδια ” ανασυγκρότησης” της περιοχής που προωθούν κυβέρνηση και τοπική διοίκηση μεθοδεύεται ένας νέος γύρος επίθεσης σε βάρος τους, με περιορισμούς και ακριβότερα τέλη στη χρήση του νερού, αλλαγές χρήσης γης και καλλιεργειών.

Ο συντονισμένος αγώνας στα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα τρομάζει ήδη τη κυβέρνηση και την οδηγεί στη συκοφαντία και τη καταστολή, όπως η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στο μπλόκο των αγροτών της Καρδίτσας και των Φαρσάλων στην Ε65.

Εξάλλου την ίδια τραγική κατάσταση με τους αγρότες βιώνουμε όλοι. Γι’αυτό ο αγώνας τους αφορά όλα τα λαϊκά στρώματα που δίνουν από τη πλευρά τους αγώνες επιβίωσης.

ΚΟΒ ΚΚΕ ΦΑΡΣΑΛΩΝ