Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων: Κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη (17/04)

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης, τους εργαζόμενους του δήμου Φαρσάλων, αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους ανέργους, τη νεολαία, να συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου και την απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Φαρσάλων απευθύνει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων.

Συγκεκριμένα σημειώνει: 

«Ο Φαρσαλινός λαός έχει αποδείξει αρκετές  φορές ότι ξέρει  να διεκδικεί τα δίκια του με αγώνες . Δεν πρέπει να μέινει παρατηρητής, δεν μένει μόνο με  τις αγωνίες του για το σήμερα και το αύριο, αλλά απαιτεί να έχει αυτά που δικαιούται!

Η απεργία στις 17 Απριλίου  αποτελει σταθμό ενδυνάμωσης του ρεύματος της αμφισβήτησης και της οργής απέναντι στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν μένουμε στην κατάσταση που ζούμε σήμερα,αλλά ανοίγουμε τον δρόμο για μία καλύτερη  ζωή που ονειρευόμαστε για εμάς και για τα παιδιά μας .

Κάλεσμα  της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων  σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης, τους εργαζόμενους του δήμου Φαρσάλων , αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους , να συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου και την απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Φαρσάλων.

Βάζουμε ξανά μπροστά τις διεκδικήσεις μας για τον δήμο Φαρσάλων . Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, που παλεύουν για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Διεκδικούμε:

  • Να δοθούν εδώ και τώρα τα χρήματα που παρακρατούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις από την ετήσια χρηματοδότηση όλων των Δήμων και  του δήμου Φαρσάλων .
  • Πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στον δήμο, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε Υπηρεσίας. Κατάργηση του Νόμου που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
  • Κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων.
  • Άμεση χρηματοδότηση όλων των Σχολικών Επιτροπών, για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των παιδιών μας.
  • Προσλήψεις καθαριστριών πλήρους απασχόλησης, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.
  • Γενναία χρηματοδότηση των πολιτιστικών και αθλητικών δομών και δράσεων.
  • Να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένος τριτοβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος, με ευθύνη του κράτους, σύνταξη μελετών στατικής επάρκειας από εξειδικευμένα κλιμάκια μηχανικών για όλα τα δημόσια κτίρια, με προτεραιότητα στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στις εργατικές κατοικίες και το Κέντρο Υγείας.
  • Να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας που είναι αναγκαία στην περιοχή μας.
  • Να μην συγχωνευθούν οι ΔΕΥΑ. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των Οδηγιών της ΕΕ για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων 
δημοτικός σύμβουλος 
Αποστόλης Αναγνώστου