Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων στηρίζει τα μπλόκα των αγροτών

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων  απαντώντας στην προκλητική κυβερνητική αδιαφορία για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και μη λογαριάζοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό που για μια ακόμα φορά εκδηλώθηκε εναντίον τους με τη χρησιμοποίηση των δυνάμεων καταστολής, οι αγρότες της Θεσσαλίας βγήκαν χτες με εκατοντάδες τρακτέρ σε Εθνικές οδούς της περιοχής, στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους αγρότες της Ελλάδας να μπουν στον αγώνα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων στηρίζουμε  τα Μπλόκα που στήθηκαν από τους αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων στην Ε65,και όπου ανά της Ελλάδας έχουν στηθεί μπλόκα απά τους αγρότες.

Στο δίκαιο αγώνα των διεκδικήσεών τους  που βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και οι μεγάλες περικοπές της ΚΑΠ στη βασική και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα. Επίσης για μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Ακόμα,κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές  δυνάμεις καταστολής που  προχώρησαν σε νέα επίθεση, με στόχο να διώξουν τους αγρότες από την Εθνική οδό. Εκτόξευσαν εναντίον τους χημικά, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και τους χτύπησαν άγρια με τα γκλομπ.
Αποτέλεσμα της άγριας καταστολής ήταν να τραυματιστούν αγωνιστές, μεταξύ τους οΑρης Πολυγένης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων τους:

Για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς που έπαθαν σε χωράφια, παραγωγές, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, εργαλεία δουλειάς, σπίτια, αποθήκες, κάλυψη χαμένου εισοδήματος.

Για γρήγορη αποστράγγιση των νερών από τα πλημμυρισμένα χωράφια στα παρακάρλια, των κατεστραμμένων χωραφιών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων γενικότερα από τις πλημμύρες και πυρκαγιά, των δημόσιων υποδομών, των κατεστραμμένων κατοικιών με ευθύνη του κράτους. Για να γίνουν όλα τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.

Για να μην γίνει παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά όλα τα αναγκαία αρδευτικά έργα στη Θεσσαλία, χωρίς ιδιώτες και πρόσθετα χαράτσια στο λαό. Για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων μείωσης του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας,

επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια. Για κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν παράλληλα εισόδημα επιβίωσης στον αγροτοπαραγωγό και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει 100% για κάθε ζημιά στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, με μείωση των ασφαλίστρων των αγροτών.

Καλούμε όλους εκείνους τους αγρότες που δεν βγήκαν από την πρώτη ημέρα στα μπλόκα του αγώνα, να το κάνουν τώρα, δυναμώνοντας την δικιά τους διεκδίκηση, γιατί όπως έδειξε η ζωή, μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μπορείς να κερδίσεις κάποια μέτρα ανακούφισης και να εμποδίσεις τα χειρότερα.