Φάρσαλα: Ενημερωτική εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου για το φορολογικό και το ασφαλιστικό

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε χθες η ενημερωτική εκδήλωση του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου με θέμα: «Οι αλλαγές στο φορολογικό και  ασφαλιστικό σύστημα». 

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Νάκας Αστέριος, Λογιστής φοροτεχνικός Α’ Τάξης, Πρόεδρος ΕΦΕΕΛ, Α’ αντιπρόεδρος ΠΟΦΕΕ και Κωστόπουλος Ιωάννης, Λογιστής – φοροτεχνικός, Γ. Γραμματέας ΕΦΕΕΛ, οι οποίοι ανέλυσαν με λεπτομέρεια όλες τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο νέο φορολογικό πλαίσιο και στις υποχρεώσεις των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και νέο πλαίσιο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας και του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Στη συνέχεια απαντήθηκαν όλες οι απορίες που εξέφρασε το κοινό σχετικά με τα τεκμαρτά εισοδήματα και το τρόπο υπολογισμού τους, βάσει του νέου φορολογικού νόμου 5073/2023. Επίσης ανέλυσαν όλες τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που προκύπτουν με την κάρτα εργασίας και τη επίσπευση των διαδικασιών από τους επαγγελματίες – εργοδότες  για την αποφυγή προστίμων.

Τέλος αναφέρθηκαν  στην αγαστή συνεργασία που επιβάλλεται  να υπάρχει μεταξύ της επιχείρησης και του συνεργάτη λογιστή για την άμεση διεκπεραίωση των διαδικασιών  που θα προκύψουν σε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων ευχαριστεί θερμά τους κκ. Νάκα Αστέριο και Κωστόπουλο Ιωάννη για την παρουσία τους στη πόλη μας και την αναλυτική ενημέρωση των επαγγελματιών της περιοχής. 

Επίσης ευχαριστεί για την παρουσία τους: 

  • τον εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής κ. Τσαπραϊλη Χρήστο, 
  • τους λογιστές της πόλης 
  • τους συνάδελφους επαγγελματίες
  • τον κ. Κώστα Αντωνόπουλο για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.