Το Επιμελητήριο Λάρισας για την ανανέωση άδειας των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές των οποίων η άδεια λήγει την 31/12/2023, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ανανέωσης αδείας έως την 31/03/2024. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Τα σχετικά δικαιολογητικά δύναται να αποσταλούν μέσω email στο mitroo@larcci.gr υπόψιν κας Άννας Σαρμαντά ή να υποβάλλονται στην Υπηρεσία μας ή να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του echamber (https://echamber.larcci.gr/), οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή θα βρείτε στο σύνδεσμο:

προκειμένου για την ανανέωση της αδείας στο Μητρώο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, αναλυτικές οδηγίες και τα σχετικά έντυπα τα οποία επισυνάπτονται.

Απαραίτητα είναι τα εξής δικαιολογητικά:

1. Την αίτηση ανανέωσης της αδείας σας συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη.

2. Την Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986 με γνήσιο υπογραφής από gov.gr.

3. Βεβαίωση της Δ.Ο.Υ. ότι δεν έχει γίνει διακοπή της δραστηριότητας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή (ΚΑΔ 66221001) ή εκτύπωση από προσωποποιημένη πληροφόρηση ΑΑΔΕ.

4. Συμβόλαιο επαγγελματικής αστικής ευθύνης σε ισχύ καθώς και τα προηγούμενα, αν οφείλονται

5. Σεμινάρια Επαναπιστοποιήσεις γνώσεων σύμφωνα με την ΠΕΕ 45/21-11-2014 (15 ώρες για το έτος 2023) καθώς και για τα προηγούμενα έτη, εφόσον οφείλονται.

6. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Το Ποινικό μητρώο θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από το Επιμελητήριο μας (όπως προβλέπεται στο Άρθρο 21 του Ν.4583/2018) μετά την κατάθεση των παραπάνω δικαιολογητικών.

Τις υπεύθυνες δηλώσεις θα τις βρείτε στην καρτέλα της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου (Υπηρεσίες à Ειδικά Μητρώα (Διαμεσολαβούντων στην Ασφάλιση, Μεσιτών, Αργυροχρυσοχόων))

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση μη προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών, η Υπηρεσία του Επιμελητηρίου υποχρεούται να προβεί σε διαγραφή του φυσικού ή νομικού προσώπου από το ειδικό μητρώο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.