Νέο σύστημα πυρανίχνευσης στο θέατρο του πολιτιστικού κέντρου

Στις 31 Μαρτίου 2023 είχα δημοσιεύσει μια επιστολή με θέμα την επικινδυνότητα στον χώρο του θεάτρου που εδρεύει στο κτήριο του πολιτιστικού οργανισμού λόγω ανυπαρξίας συστήματος πυρασφάλειας.
(Μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ).
Είχα απευθυνθεί τότε στην δημοτική αρχή χωρίς αποτέλεσμα…..
Το να γνωρίζω κάτι όμως που αφορά την ασφάλεια των συμπολιτών μου, να το δημοσιοποιώ κι οι αρμόδιοι παρά τις προσωπικές οχλήσεις μου δεν ενδιαφέρθηκαν, με ώθησε σε αυτονόητες ενέργειες…
Ενημέρωσα επίσημα και επώνυμα το σώμα επιθεωρητών εργασίας το οποίο κατόπιν αυτοψίας των τεχνικών του στο χώρο με επιβεβαίωσε και προέβη στις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις..
Η παρακάτω φωτογραφία (καινούριο σύστημα πυρανίχνευσης) είναι μάρτυρας των ενεργειών μου και της ασφαλείας πλέον των συμπολιτών μου που επισκέπτονται το χώρο του θεάτρου.

Να σημειώσω ότι χρήζουν κι άλλες άμεσες παρεμβάσεις στον χώρο όπως:

1) Άμεση αντικατάσταση της μοκέτας η οποία αποτελεί σοβαρή εστία μόλυνσης από επιβλαβείς μικροοργανισμούς, με ξύλινο δάπεδο.
2) Εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού προς αναζωογόνηση της ατμόσφαιρας την ώρα των εκδηλώσεων.
3) Επισκευή και χρήση των φωτιστικών πανικού, που βρίσκονται χαμηλά στους τοίχους κατά μήκος των δύο ακραίων διαδρόμων και η μη χρήση τους κατά την ώρα των εκδηλώσεων (όταν σβήνουν τα φώτα) αποτελεί πυροσβεστική παράβαση.
4) Επισκευή και συντήρηση του ηχοφωτιστικού εξοπλισμού ο οποίος θεωρείτε πλέον απαρχαιωμένος και δυσλειτουργικός.
Εννοείτε πώς είμαι στην ανιδιοτελή διάθεση των υπευθύνων για περισσότερες λεπτομέρειες
Δημήτρης Βαρακλιώτης