Η Star Trek καρφίτσα τεχνητής νοημοσύνης κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα για $699

Μια startup πρώην υπαλλήλων της Apple, είναι έτοιμη να πουλήσει ένα badge communicator εμπνευσμένο από το Star Trek, που ελπίζει να αντικαταστήσει τα smartphones.

Η Humane αποκάλυψε το «Ai Pin», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 16 Νοεμβρίου για 699$. Οι πελάτες θα πρέπει επίσης να πληρώνουν 24$ το μήνα για συνδρομή κινητής τηλεφωνίας και για πλήρη πρόσβαση σε λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI, οι οποίες φτάνουν σε απόδοση αυτές του ChatGPT της OpenAI.

Οι καταναλωτές θα είναι αναμφίβολα δύσπιστοι ότι μια τόσο μικρή συσκευή, που ζυγίζει μόλις 34 γραμμάρια, μπορεί να αντικαταστήσει ένα smartphone, ειδικά επειδή το AΙ Pin δεν έχει καν οθόνη. Ωστόσο, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του προϊόντος είναι να δημιουργήσει μια μη παρεμβατική υπολογιστική εμπειρία που συνδυάζεται στο παρασκήνιο, αντί να απαιτεί συνεχώς την προσοχή σας.

«Το AΙ Pin σηματοδοτεί μια νέα αρχή, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να παίρνουν την τεχνητή νοημοσύνη μαζί τους σε μια εντελώς νέα μορφή, χωρίς οθόνη», αναφέρει η εταιρεία.

Κατά μία έννοια, λειτουργεί ως ψηφιακός βοηθός, ικανός να βλέπει και να ακούει, μέσα από τα μικρόφωνα της συσκευής, την εξαιρετικά ευρεία κάμερα, και τους διάφορους αισθητήρες της. Και δεν χρειάζεται καθόλου σύζευξη με τηλέφωνο σας.

Αντί για την οθόνη, διαθέτει έναν προβολέα «Laser ink», που μπορεί να μεταδώσει ένα οπτικό μενού λογισμικού στο χέρι σας. Το εικονικό interface μπορεί να ελεγχθεί κάνοντας ελιγμούς με τα την παλάμη σας ή χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Για παράδειγμα, εάν κλείσετε εντελώς την παλάμη, η συσκευή θα προβάλει την αρχική οθόνη, ενώ με τα δάχτυλά σας θα περιηγείστε σε άλλες οθόνες.

Ο χρήστης μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με το Ai Pin μέσω φωνής ή πατώντας το ενσωματωμένο πάνελ αφής. Για να εκτελέσει τις διάφορες λειτουργίες της, η συσκευή χρησιμοποιεί έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon, ενώ μπορεί να σας παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας μέσω του δικτύου της T-Mobile.

Είναι όμως η συσκευή τόσο χρήσιμη όσο ένα τηλέφωνο; Σε ένα βίντεο ο Πρόεδρος της Humane, Imran Chaudhri, έδειξε ότι το AI Pin μπορεί να παίζει μουσική από τη streaming υπηρεσία Tidal, να κάνει αναζήτηση στον Ιστό και να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις. Βέβαια αυτό απαιτεί πολλές φωνητικές εντολές και συνομιλίες με την ενσωματωμένη AI της συσκευής.

Η καρφίτσα είναι επίσης αρκετά έξυπνη για να μεταφράσει την ομιλία κάποιου. Στο βίντεο, ο Chaudhri δείχνει τη συσκευή να «ανιχνεύει αυτόματα» έναν συνάδελφο να μιλάει ισπανικά και να το μεταφράζει στα αγγλικά. Ο Chaudhri απαντά και στη συνέχεια η συσκευή μεταφράζει τα λόγια του στα Ισπανικά. Επιπλέον μπορεί να αναγνωρίσει αντικείμενα μέσω της κάμεράς, για να σας βοηθήσει να τα αγοράσετε online.

Η άλλη μεγάλη διαφορά μεταξύ του AI Pin και ενός smartphone, είναι η έλλειψη εφαρμογών. Αντίθετα, το λειτουργικό σύστημα της συσκευής, το Cosmos, έχει σχεδιαστεί για να επιλέγει και να εκτελεί τις κατάλληλες «εμπειρίες AI» για να ολοκληρώσει την επιθυμητή εργασία. Το αν η εμπειρία που θα προκύψει είναι καλύτερη, θα είναι σίγουρα αντικείμενο συζήτησης. Το άλλο ζήτημα είναι ότι οι ψηφιακοί βοηθοί, ιστορικά κάνουν λάθη ή δεν καταλαβαίνουν κάθε φωνητική εντολή.

Για παράδειγμα, το AI Pin κάνει ένα λάθος στην επίδειξη βίντεο. Ο Chaudhri ρώτησε τη συσκευή πότε είναι η επόμενη ηλιακή έκλειψη και το καλύτερο μέρος για να τη δεί. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι θα συμβεί στις 8 Απριλίου 2024, κάτι που είναι σωστό. Ωστόσο, λέει επίσης ότι τα καλύτερα μέρη για να το δείτε θα είναι στην Αυστραλία και το Ανατολικό Τιμόρ, κάτι που φαίνεται να είναι λάθος. Σύμφωνα με τη NASA, η έκλειψη θα διασχίσει μόνο τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική.

(Credit: Humane)

Η Humane δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με το σφάλμα. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει πρώτα τη συσκευή στις ΗΠΑ. Μπορείτε να βρείτε τις προδιαγραφές στον ιστότοπο της Humane.

Πηγή: pcmag.com