Περί ψήφου ο λόγος…

Της υποψήφιας συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων , Αργυρώς Αργύρη -Αλεξανδρή.

Οι πολιτικοί προβληματισμοί φαίνεται να έχουν σωπάσει και μια συλλογική παραδοχή ότι ”δεν αλλάζει κάτι” φαίνεται να έχει κυριαρχήσει στην κοινωνική ατμόσφαιρα. Μια κούραση που φαίνεται να έχει συσσωρευτεί εκφράζεται σε κλίμα πολιτικής και κοινωνικής εσωστρέφειας. Ωστόσο η κοινωνική πολιτική μπορεί να περιλαμβάνει εκπλήξεις, ανατροπές και με όπλο την εμπλοκή του και το εκλογικό του δικαίωμα  ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έλεγχο στη ζωή του και να καθορίσει, ως ένα βαθμό, το ρου της ιστορίας. Η ψήφος στις εκλογές είναι ο σημαντικότερος τρόπος συμμετοχής των πολιτών σε μια δημοκρατική κοινωνία και ένα δικαίωμα που θα πρέπει να αξιοποιείται στο μέγιστο. Ειδικά για τις γυναίκες η πλήρης κατοχύρωση των πολιτικών δικαιωμάτων ψηφίστηκε στις 28 Μαΐου του 1952.

Γι αυτό 

Ψάξε, διάβασε και κρίνε αυτοδιοικητικά προγράμματα, προτάσεις και βιογραφικά. Διάλεξε και αποφάσισε και εσύ! Με τη συμμετοχή σου δίνεις μια δυνατότητα στην ελπίδα, ο Δήμος σου και η Περιφέρειά σου, να γίνουν γειτονιές και πόλεις στις οποίες θα νιώθεις ότι αξίζει να ζεις.

Ψηφίζοντας στις τοπικές εκλογές, ασκείτε το δημοκρατικό δικαίωμά σας να λαμβάνετε μέρος στις αποφάσεις για το μέλλον σας.

Το βασικότερο ωστόσο, είναι να ψηφίζει κανείς με ορθολογικά κριτήρια, αποδεσμευμένος από την οικογενειακή παράδοση, την άκριτη αποδοχή ειδήσεων ή ακόμη χειρότερα το ατομικό συμφέρον ή δίνοντας έμφαση στο φαίνεσθαι και όχι στο είναι ,δίνοντας έμφαση στην εικόνα που παρουσιάζεται τεχνηέντως επεξεργασμένη και επιτηδευμένη και όχι στην αντικειμενική αξία των ανθρώπων, των πράξεων , των πραγμάτων. Το κοινό καλό πρέπει να μπαίνει πάνω από το ατομικό έλεγε ο Αριστοτέλης. Γιατί όταν ευημερεί μια κοινωνία ευημερούν και οι πολίτες της.

Εύχομαι λοιπόν να ασκήσετε όλοι το εκλογικό σας δικαίωμα, ως ύψιστη δημοκρατική πράξη και ως κίνηση συνείδησης και ευθύνης.

Αργυρώ Αργύρη 

Φιλόλογος Msc