Αποδόσεις στο Στοίχημα: Τύποι και Μέθοδοι υπολογισμού

Όταν πρόκειται για τον κόσμο του online στοιχήματος, οι αποδόσεις είναι ένα κλειδί για την κατανόηση του πόσα χρήματα μπορεί κανείς να κερδίσει αν κερδίσει ένα στοίχημα. Είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ερασιτέχνες και επαγγελματίες παίκτες του στοιχήματος. 

Σε αυτό το άρθρο η ομάδα του Stiqima μας βοηθά να εξετάσουμε τους διάφορους τύπους αποδόσεων που χρησιμοποιούνται στο στοίχημα και τις μεθόδους υπολογισμού τους.

Τι είναι οι αποδόσεις στο στοίχημα

Οι αποδόσεις είναι ο τρόπος με τον οποίο οι στοιχηματικές εταιρείες καθορίζουν το πόσα χρήματα θα κερδίσετε αν κερδίσετε σε ένα στοίχημα. Κάθε στοίχημα έχει αποδόσεις, και αυτές μπορεί να είναι σε διάφορες μορφές, όπως κλασικές, αμερικανικές, δεκαδικές και ασιατικές αποδόσεις, που θα τις δούμε παρακάτω.

Οι διάφοροι τύποι αποδόσεων στο στοίχημα

Αμερικανικές αποδόσεις

Οι αμερικανικές αποδόσεις είναι πιο δημοφιλείς στις ΗΠΑ. Αυτές οι αποδόσεις εκφράζονται ως θετικά ή αρνητικά νούμερα και υποδηλώνουν το ποσό που κερδίζετε σε σχέση με το ποντάρισμά σας.

Δεκαδικές αποδόσεις

Οι δεκαδικές αποδόσεις είναι πιο δημοφιλείς στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου. Αυτές οι αποδόσεις εκφράζονται ως δεκαδικοί αριθμοί και υποδηλώνουν το ποσό που κερδίζετε σε σχέση με το ποντάρισμά σας.

Ασιατικές αποδόσεις

Οι ασιατικές αποδόσεις χρησιμοποιούνται συχνά στο στοίχημα στην Ασία. Αυτές οι αποδόσεις είναι πιο σύνθετες και συνήθως περιλαμβάνουν τον παράγοντα του χάντικαπ.

Πώς υπολογίζονται οι αποδόσεις

Οι αποδόσεις υπολογίζονται με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τον τύπο τους. Στο stiqima.gr μπορείτε να βρείτε το πιο χρήσιμο εργαλείο για γρήγορο κι εύκολο υπολογισμό των αποδόσεων για το στοίχημα.

Αμερικανικές αποδοσεις – Παράδειγμα υπολογισμού

Στις αμερικανικές αποδόσεις, αν ένα στοίχημα έχει αποδόσεις +200 για τη νίκη της ομάδας Α και -150 για τη νίκη της ομάδας Β, μπορείτε να υπολογίσετε τα κέρδη σας ως εξής:

Αν ποντάρετε 100 ευρώ στην ομάδα Α και κερδίσετε, θα κερδίσετε 200 ευρώ (100 ευρώ πονταρισμένα, δηλ. * 2.00 απόδοση).

Αν ποντάρετε 150 ευρώ στην ομάδα Β και κερδίσετε, θα κερδίσετε 100 ευρώ (150 ευρώ πονταρισμένα, δηλ. * 0.67 απόδοση).

Δεκαδικές αποδόσεις – Παράδειγμα υπολογισμού

Στις δεκαδικές αποδόσεις, αν ένα στοίχημα έχει αποδόσεις 2.00 για τη νίκη της ομάδας Α και 3.00 για τη νίκη της ομάδας Β, μπορείτε να υπολογίσετε τα κέρδη σας ως εξής:

Αν ποντάρετε 100 ευρώ στην ομάδα Α και κερδίσετε, θα κερδίσετε 200 ευρώ (100 ευρώ πονταρισμένα * 2.00 απόδοση).

Αν ποντάρετε 100 ευρώ στην ομάδα Β και κερδίσετε, θα κερδίσετε 300 ευρώ (100 ευρώ πονταρισμένα * 3.00 απόδοση).

Ασιατικές αποδοσεις – Παράδειγμα υπολογισμού

Στις ασιατικές αποδόσεις, το χάντικαπ παίζει σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, αν μια ομάδα έχει ασιατικές αποδόσεις -1.5 και άλλη ομάδα +1.5, τότε:

Αν ποντάρετε στην ομάδα με ασιατικές αποδόσεις -1.5 και κερδίσετε, κερδίζετε αν το αποτέλεσμα είναι νίκη με διαφορά τουλάχιστον δύο γκολ.

Αν ποντάρετε στην ομάδα με ασιατικές αποδόσεις +1.5, κερδίζετε αν η ομάδα χάσει με διαφορά τουλάχιστον δύο γκολ.

Πώς να επωφεληθείτε από τις αποδόσεις

Για να επωφεληθείτε από τις αποδόσεις, είναι σημαντικό να έχετε στρατηγική. Καλό είναι να κατανοήσετε τους διάφορους τύπους αποδόσεων και πώς υπολογίζονται, καθώς και να διαχειριστείτε τον προϋπολογισμό σας με σύνεση.

Καλές πρακτικές και συμβουλές για το στοίχημα

Μερικές συμβουλές από την ομάδα του Stiqima: 

  • Μην ποντάρετε περισσότερα χρήματα από όσα μπορείτε να χάσετε.
  • Καλύψτε διάφορα αθλήματα, διοργανώσεις και αγώνες για ποικιλία.
  • Κατανοήστε την ανάλυση των αγώνων και τις πιθανότητες.
  • Χρησιμοποιήστε στρατηγικές και μην ποντάρετε τυφλά.

Οι κίνδυνοι των αποδόσεων

Ενώ οι αποδόσεις μπορούν να είναι επικερδείς, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της απώλειας του ποσού του πονταρίσματος. Είναι σημαντικό να προσέχετε τον προϋπολογισμό σας και να ποντάρετε υπεύθυνα.

Συμπεράσματα

Οι αποδόσεις αποτελούν βασικό στοιχείο του στοιχήματος και καθορίζουν τα κέρδη μας. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους διάφορους τύπους αποδόσεων και πώς υπολογίζονται προτού ποντάρετε. 

Με στρατηγική και σύνεση, μπορείτε να απολαμβάνετε το στοίχημα ως ψυχαγωγία και να ελαχιστοποιείτε τους κινδύνους.

21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ