Ο καιρός της Τετάρτης

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, με χιονόνερο ή χιόνι στην κεντρική και νότια νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα διατηρηθεί όμως σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 07 με 09 βαθμούς. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά στους -04 με -07 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία τοπικά στους -13 με -15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τον 01 βαθμό έως 05 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -10 έως 06 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία από -15 βαθμούς Κελσίου έως το μηδέν).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, από -08 έως 04 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην ανατολική Στερεά θα εκδηλωθούν νεφώσεις, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ανατολικά και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -03 έως 06 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, τοπικά στα Δωδεκάνησα, έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη
Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Εύβοια, στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και στη νοτιοδυτική χώρα. Τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και στην ανατολική Εύβοια. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 06 με 09 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, που στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.