Ο καιρός της Παρασκευής

Για την Παρασκευή, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 6 και βαθμιαία 7-8 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στην Θεσσαλία, νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές, στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, 5 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, γρήγορα όμως στα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στα νότια τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται σχετικά βελτιωμένος καιρός, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.