Ο καιρός της Δευτέρας

Για την Δευτέρα, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς, το απόγευμα νότιοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, που το απόγευμα θα είναι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου, δε στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και η μέγιστη τιμή της θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 40 με 42 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.