Farsala Mini College Αγγλικά – Η Αρχή!

Μία από τις πιο συνηθισμένες ανησυχίες των γονέων είναι η ψυχική υγεία των παιδιών τους και κατά πόσο αυτή θα επηρεαστεί με την πρώιμη εκμάθηση της Ξένης Γλώσσας!

Όταν λοιπόν ο/η καθηγητής/ια γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο και συνεχώς ενημερώνεται αλλά και εκπαιδεύεται, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας!

Ακολουθώντας τον σωστό τρόπο αλλά και έχοντας σα σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το παιδί οδηγείται αβίαστα στον κόσμο, με την ευρύτερη έννοια, της ξένης γλώσσας!

Πρωταρχικός στόχος είναι το παιδί να βρεθεί σε ένα οικείο περιβάλλον μάθησης!

Η πρώτη εντύπωση και τα πρώτα συναισθήματα είναι αυτά που βοηθούν ως κινητήριος δύναμη να συνεχίσει το παιδί και σε μεγαλύτερη ηλικία!

Η ευχάριστη εμπειρία είναι ένας ακόμη παράγοντας ο οποίος οδηγεί με επιτυχία στην αγάπη, από πλευράς παιδιού(ζητούμενο), για την ξένη γλώσσα!

Όταν λοιπόν ο διδάσκων/ουσα καταφέρει να παρέχει μία χαλαρή, ευχάριστη διαδικασία, τότε επιτυγχάνεται με χαλαρή διάθεση και ο σκοπός:

Τα παιδιά αβίαστα θα υιοθετήσουν φωνολογικά και γραμματικά τη γλώσσα που τους διδάσκεται!
Το ψυχικό όφελος θα είναι τεράστιο καθώς θα έχουν απίστευτη αυτοπεποίθηση σε ό,τι αφορά στη χρήση της γλώσσας, και όχι μόνο!

Ο ενθουσιασμός τους θα αναπτυχθεί και θα διατηρηθεί για τη γλώσσα που μαθαίνουν!

Άννυ Τουτουντζή

Υπεύθυνη Σπουδών
FARSALA MINI COLLEGE

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Άννυ Τουτουντζή

- Η Άννυ Τουτουντζή είναι καθηγήτρια Αγγλικών.Αποφοίτησε το 2005 από το Anglia Ruskin Univesity/ CAMBRIDGE(BA Honours English Language Studies) και έχει ειδίκευση στη Διγλωσσία και Ειδική Αγωγή. Από τον Σεπτέμβριο του 2005 διδάσκει στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Α.ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ- Μ.ΊΦΟΥ (Πατρόκλου 12/ Καραϊσκάκη 17) με την εργασιακή της πείρα να εμπλουτίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες στα καλύτερα Summer Schools του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων με θέματα όπως η διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας σε παιδιά Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής ηλικίας, η χρήση της Τεχνολογίας στη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών, η προετοιμασία των μαθητών για την απόκτηση πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας (αναγνωρισμένα σε Ελλάδα και Εξωτερικό).