Εξετάσεις σε μικρή ηλικία! YES or NO?

Η εποχή που χρειάζεται να δηλώσουμε τα παιδιά  στις ξενόγλωσσες εξετάσεις (όχι μόνο τα μεγάλα , αλλά και τα μικρά!!!) φτάνει!

Ερωτήματα οπως τα παρακάτω είναι αυτά πουσυνοδεύουν την αγωνία των γονέων για τον αν θα πρέπειτα μικρούλια να πάρουν μέρος στις εξετάσεις κι εμείςείμαστε εδώ να λύσουμε κάθε απορία!

Γιατί από τώρα?”

Όσο πιο μικρά, τόσο πιο καλά!!! Άγραφος νόμος πουταιριάζει και στη συμμετοχή των μικρών στις εξετάσεις100%! Όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς στη ζωή τωνπαιδιών, έτσι κι εδώ, η εξοικείωση αποδεικνύεται ζωτικήςσημασίας καθώς το να παίρνουν μέρος θα τους βοηθήσειμελλοντικά όχι μόνο σε Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας αλλά και στις ενδοσχολικές ή αρκετά αργότερα στιςΠανελλήνιες!

Δεν είναι πολύ μικρός/η?”

Καθόλου!!!Οι οργανισμοί απαρτίζονται από πολύ καλούς επαγγελματίες, ειδικούς στο συγκεκριμένο πεδίο, οι οποίοιμε αγάπη και υπευθυνότητα σχεδιάζουν εξετάσεις για τα παιδιά ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο ανήκουν, μεθέματα ευχάριστα, κατάλληλα για την κάθε ηλικία!

Μια ζωή εξετάσεις θα δίνει!Να μην το αφήσουμε για λίγο αργότερα?”

Αφου λοιπόν θα δίνει μια ζωή, γιατί να μην τονώσουμε τηναυτοπεποίθησή του από τώρα?Είναι γεγονός ότι τα παιδιάτων μικρότερων ηλικιών οδηγούνται στην κατάκτηση μιας ξένης γλώσσας όταν η διδασκαλία πραγματοποιείται σεένα ενθαρρυντικό για τις προσπάθειές τους περιβάλλον! Έτσι αβίαστα θα πρέπει να οδηγηθούν και στη συμμετοχήτους στις εξετάσεις, Η σωστή και ολοκληρωμένη (από όλεςτις απόψεις) μαθησιακή διαδικασία,θα δώσει στουςμικρούς μας φίλους κίνητρο και στη συνέχεια τα θετικάαποτελέσματα θα τονίσουν στο μέγιστο βαθμό τηναυτοπεποίθησή τους σε ό,τι αφορά στην Ξένη Γλώσσα. Η υπερηφάνεια τους ότι κατάφεραν κάτι τόσο σημαντικό, εντελώς μόνοι τους είναι σίγουρα κάτι που θα τουςπροθυμοποιήσει η διαδικασία να επαναλαμβάνεται κάθεμα κααααάθε χρόνο!

Αφού δεμετράει” !Γιατί να το δώσει?”

Η απόκτηση Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στις πρώτεςτάξεις θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία πολύσημαντική νίκη του κάθε παιδιού!Οι καρποί που θα αποφέρει θα είναι μακροχρόνιοι.Ναι! Δε θα μετράει σεμόρια αλλά σε τόσα άλλα πολύ πιο σημαντικά πουαναφέρθηκαν παραπάνω! Κι αν καλλιεργηθεί σωστά τοέδαφος, τότε ο καρπός της γνώσης θα πιστοποιηθεί από επίσημους φορείς και στο τέλος θα οδηγήσει και στηδυνατότητα να προσθέσουμε αυτα τα πολυπόθητα μορια στο βιογραφικό μας!

Τέλος η διαδικασία συμμετοχής σε κάθε επίπεδο διδάσκειτα παιδιά πως για να φτάσουμε στο στόχο μας θα πρέπει βήμα βήμα να κατευθυνόμαστε προς αυτόν!  Οισυνάδελφοι μαζί με τους γονείς θα πρέπει να παροτρύνουμε τα μικρά μας σε κάτι τέτοιο δείχνοντάς τουςεμπιστοσύνη! Μη διστάσετε να δώσετε στα παιδιά σας αυτή την ευκαιρία!Φέτος, πιο πολύ από ποτέ, καθώς η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία εχει αδρανησει  τα παιδιά έχουν ανάγκη να σιγουρευτούν για την αξία τωνγνώσεωνμ που λαμβάνουν!

Θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μου προκειμένουνα απαντήσω σε ερωτήματά σας σε επόμενο άρθρο!

Με εκτίμηση,

Άννυ Τουτουντζή

English Language Studies/ ARU CAMBRIDGE
Διγλωσσία και Ειδική Αγωγή/ Πανεπιστήμιο Βόλου
Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών σε παιδιά Προσχολικήςκαι Πρώτης Σχολικής Ηλικίας

(Κ.Ξ.Γ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ-ΙΦΟΥ)

Facebook:ΚΞΓ Άννυ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ-Μαρία ΙΦΟΥ

Instagram: @miss!anniet

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Άννυ Τουτουντζή

- Η Άννυ Τουτουντζή είναι καθηγήτρια Αγγλικών.Αποφοίτησε το 2005 από το Anglia Ruskin Univesity/ CAMBRIDGE(BA Honours English Language Studies) και έχει ειδίκευση στη Διγλωσσία και Ειδική Αγωγή. Από τον Σεπτέμβριο του 2005 διδάσκει στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Α.ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ- Μ.ΊΦΟΥ (Πατρόκλου 12/ Καραϊσκάκη 17) με την εργασιακή της πείρα να εμπλουτίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες στα καλύτερα Summer Schools του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων με θέματα όπως η διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας σε παιδιά Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής ηλικίας, η χρήση της Τεχνολογίας στη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών, η προετοιμασία των μαθητών για την απόκτηση πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας (αναγνωρισμένα σε Ελλάδα και Εξωτερικό).