Mια αλλιώτικη χωριάτικη

Πολύχρωμη, πλούσια με φέτα, κουκουνάρι και σταφίδες αλλά και με μια καυτερή πιπερίτσα για να εξισορροπήσει τη γλύκα του ξηρού φρούτου.

Υλικά

  • 3-4 ντομάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 20 ντοματίνια πολύχρωμα (κόκκινα, κίτρινα, τιγρέ), κομμένα στη μέση
  • 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες + 1 καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη, ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανός ή βασιλικός ή δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 120 ml αγουρέλαιο
  • λίγη φίνα αφρίνα (ανθός αλατιού)

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr