Γευστικά σάντουιτς με το χοιρινό φούρνου που έμεινε από χθες

Δεν χρειάζεται να τρώμε το ίδιο φαγητό 2 μέρες στη σειρά επειδή περίσσεψε. Μπορούμε πολύ εύκολα να το μετατρέψουμε σε ένα εντελώς νέο πιάτο με απλά μαγειρικά τρικς. Εδώ σας έχουμε μια συνταγή για το πώς να φτιάξετε υπέροχα σάντουιτς με το κρέας από το ψητό στο φούρνο. 

Πολύ συχνά οι ελληνίδες νοικοκυρές παρασυρόμαστε από τις προσφορές του σούπερ μάρκετ ή του κρεοπωλείου και καταλήγουμε να μαγειρεύουμε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού από αυτές που χρειαζόμαστε πραγματικά. Μια κλασσική τέτοια περίπτωση αφορά και στο χοιρινό ή κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, ένα παραδοσιακό κυριακάτικο φαγητό που όλες μας μαγειρεύουμε σε ποσότητες ικανές να ταΐσουν και λόχο. Την επόμενη μέρα το ταψί μοιάζει σαν να μην έφαγε κανείς, γεμάτο με φαγητό κι εμείς αναρωτιόμαστε αν αξίζει να μαγειρέψουμε ένα νέο φαγητό πετώντας το παλιό, ή να σερβίρουμε το ίδιο ακούγοντας ενδεχομένως γκρίνια από την υπόλοιπη οικογένεια. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να φάμε το φαγητό που έμεινε από το κυριακάτικο τραπέζι δίνοντάς του μια φρέσκια νότα ώστε να ξεφύγουμε από τη μονοτονία; 

Σπιτικό “βρώμικο”

Φτιάξτε μόνες σας “βρώμικο” που όλοι θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους! Η συνταγή είναι στ’ αλήθεια πανεύκολη και τα περισσότερα υλικά αν δεν τα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας μπορείτε να τα βρείτε με μια σύντομη βόλτα στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς.

Θα χρειαστείτε:

  • Το χοιρινό ή το κοτόπουλο που σας περίσσεψε
  • Ψωμάκια για σάντουιτς
  • Βούτυρο
  • Ξύδι
  • Λάδι
  • Αλάτι, πάπρικα καπνιστή και πιπέρι
  • Τριμμένο τυρί που λιώνει της επιλογής σας (για πιο παραδοσιακή και πικάντικη γεύση ταιριάζει απίστευτα η γραβιέρα Κρήτης)
  • Πίκλες
  • Κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα ή όποια άλλη σως σας αρέσει. Αν έχετε όρεξη για πειραματισμούς ταιριάζουν εξαιρετικά οι σως από διάφορα μούρα όπως η cranberry sauce.  

*(αν δεν έχετε κάτι από τα παραπάνω όπως ψωμάκια σάντουιτς ή πίκλες μπορείτε να βρείτε βαζάκια έτοιμες στα περισσότερα σούπερ μάρκετ όπως στο Φυλλάδιο Κρητικός, το Lidl ή τον ΑΒ) Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μόνες σας μια γρήγορη πίκλα βάζοντας λάχανο, καρότο και κρεμμύδι σε ξύδι για 15”.

Αφού συγκεντρώσετε τα υλικά σας φορέστε γαντάκια, να μη μυρίσουν τα χεράκια και ξεψαχνίστε σε ένα μπολ το κρέας. Θέλουμε να γίνει μικρές μπουκίτσες όπως ο γύρος.  Αλατοπιπερώστε το κρέας σας, προσθέστε την πάπρικα, μια κουταλιά της σούπας ξύδι και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια βάλτε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο στη φωτιά και αφού κάψει ρίξτε μέσα το κρέας και ανακατέψτε ώστε να ζωντανέψει για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ξεκινήστε με τα ψωμάκια σας. Ανοίξτε τα και αλείψτε με βούτυρο. Βάλτε σε ένα ταψάκι και ζεστάνετέ τα στο φούρνο σας στους 200 για 2-3 λεπτάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ύστερα τοποθετήστε σε κάθε ψωμάκι λίγη σως της επιλογής σας, το κρέας, το τυρί και τις πίκλες και το σάντουιτς είναι έτοιμο! Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι τα υλικά ενός σάντουιτς αποτελούν προσωπική επιλογή κι έτσι στο δικό σας μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας όπως μπέικον, μανιτάρια, ντομάτα, μαρούλι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Με την παραπάνω γρήγορη συνταγή μπορείτε να μετατρέψετε γρήγορα και πανεύκολα τα leftovers σας σε γευστικά σάντουιτς. Απολαύστε τα με κρύα αναψυκτικά ή και μπυρίτσα και ευχαριστηθείτε το γεγονός ότι δεν πετάξατε το χθεσινό φαγητό αλλά το μετατρέψατε σε ένα μοναδικό γεύμα!