Σε Τρίκαλα και Καρδίτσα ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Την περιοχή του ποταμού Καράμπαλη στην Καρδίτσα όπου έγιναν το προηγούμενο διάστημα αντιπλημμυρικά έργα επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης αμέσως μετά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα.

Έγινε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό για την πορεία εξέλιξης όλων των έργων αποκατάστασης από τον “Ιανό” και εν συνεχεία αναχώρησε για το κέντρο της Καρδίτσας όπου είχε συνομιλίες με επιχειρηματίες για τις αποζημιώσεις που δόθηκαν, ‘οπως αναφέρει το karditsalive.net.

To κυβερνητικό κλιμάκιο που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό αποτελείται μεταξύ άλλων από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνο Σκρέκα, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπύρο – Παναγιώτη Λιβανό, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού, Θανάση Κοντογεώργη, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθ. Λέκκα.

Σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης είναι η ευρεία σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό παρουσία των Δημάρχων του νομού, των Βουλευτών, του προέδρου της ΕΒΕ Καρδίτσας Κων. Ζυγογιάννη, του Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Στ. Παπαγεωργίου, του Προέδρου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Αθ. Μαρκινού, για το σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών που προήλθαν από την κακοκαιρία “Ιανός”.

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με το triakalavoice.gr επισκέφθηκε τα Τρίκαλα.

Ο πρωθυπουργός αφίχθη με ελικόπτερο στην πόλη, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα  και έπειτα από ένα πέρασμα από τον πεζόδρομο της Ασκληπιού έφτασε στο Μουσείο Τσιτσάνη πεζή. Εκεί ήταν ο κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Ε 65, από τα Τρίκαλα μέχρι τη σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό, στο Κηπουργιό Γρεβενών, για το οποίο μόλις προ ημερών δόθηκε η έγκριση από την DG COMP (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην εκδήλωση εκτός του προέδρου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργου Περιστέρη μίλησαν ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σημείωσε ότι “πριν ενάμισι χρόνο αυτό το έργο θεωρούνταν απαξιωμένο και κανείς δε θα στοιχημάτιζε για την έναρξη των εργασιών του. Κι όμως δουλέψαμε συστηματικά και βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ενόψει της έναρξης των εργασιών”.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασσαπίδης, καθώς και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ως οικοδεσπότης. Όλοι στάθηκαν στη σπουδαιότητα του έργου το οποίο με την ολοκλήρωσή του-υπολογίζεται σε 3 χρόνια-θα συνδέει την ΠΑΘΕ από το ύψος της Λαμίας με την Εγνατία Οδό, καθιστώντας τα Τρίκαλα κόμβο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το έργο αναπτυξιακό που οδηγεί στην άρση της απομόνωσης μειονεκτικές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλίας και επανέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε ανάλογα έργα στα επόμενα χρόνια. Δεν έγινε καμία αναφορά, όπως αρχικά αναμενόταν, για το στοιχειωμένο φράγμα Μεσοχώρας.