Δημιουργείται κέντρο ψηφιακής φωτογραφίας της τοπικής ιστορίας στον Πύργο Καραμίχου

Ο Δήμος Φαρσάλων στα πλαίσια της προσπάθειας του να δημιουργήσει στον νέο αναστηλωμένο Πύργο Καραμίχου, έναν χώρο πολιτισμού και ιστορικής γνώσης της νεότερης ιστορίας των Φαρσάλων, με στόχο την επισκεψιμότητα σε ένα αυθεντικό χώρο, εξοπλισμένο με τα αυθεντικά σκεύη του παρελθόντος, καθώς και τη δημιουργία ενός πολιτιστικού πολυχώρου προσομοίωσης ενός επαρχιακού αστικού αρχοντικού συλλέγει αρχειακό υλικό.

Συγκεκριμένα παλιές φωτογραφίες που απεικονίζουν τόσο την αστική όσο και την αγροτική ζωή της πόλης μας στα παλαιότερα χρόνια ή και κάποια αντικείμενα που συνάδουν με την ζωή σε ένα πυργόσπιτο.

Έχει συσταθεί oμάδα εργασίας με  την απόφαση Δημάρχου 201/5958/01-06-2020 που αποτελείται από :

1. Χρήστο Μπασαγιάννη , δημοτικό σύμβουλο, Πρόεδρο ΟΠΑΚΠΑ.

2. Άννα Φλωρά, πολιτισμολόγος, ειδική συνεργάτιςδημάρχου.

3. Ελένη Μήτα, Αρχιτέκτων μηχανικός του Δήμου Φαρσάλων.

4. Κωνσταντίνα  Πάτρα Φιλόλογος, εθελόντρια.

Η άνωθεν επιτροπή θα καταγράψει, θα αρχειοθετήσει και θα αξιολογήσει το υλικό. Για τον λόγο αυτό παρακαλεί όλους τους κατοίκους του ευρύτερου Δήμου Φαρσάλων, τους φορείς, τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου και όσους κατέχουν υλικό, όπου απεικονίζονται στιγμές από την καθημερινότητα προηγούμενων χρόνων 19ος και 20ος αι., από γιορτές της πόλης μας και σημαντικές ιστορικές στιγμές να τα προσκομίσουν στον Δήμο. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου 2491350116, 2491350142 .