Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας…

Γεια σε όλους!!!

Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες τα θλιβερά γεγονότα δεν έχουν τελειωμό! Είναι τόσα πολλά που η αναφορά στο ότι σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας είναι μηδαμινή!

Τι καλύτερο λοιπόν από δραστηριότητες με σκοπό τη διασκέδαση, αλλά και το να δείξουμε ιδιαίτερα στα παιδιά της οικογένειας ότι η ΕΥΤΥΧΙΑ νικάει τα πάντα!!!!

Let’s start….

1.Βγάλτε τις ξυλομπογιές, κηρομπογιές ή οτιδήποτε άλλο σε χρώματα-έντονα, γεμάτα ζωντάνια και ποζάρετε στα παιδιά σας φορώντας το πιο μεγάλο σας χαμόγελο ή κάνοντας μια αστεία γκριμάτσα!!!Αποστολή των μικρών Πικάσο;
Να φτιάξουν το υπέροχο-χαρούμενο πορτρέτο σας!!!

2.Dance, baby!!!
Ποιος είπε ότι ο χορός είναι μόνο για γάμους, πανηγύρια κλπ;;;;
Βάλτε μουσική στο τέρμα, (καταλαβαίνετε τι εννοώ-μην το παρακάνετε) και χορέψτε με την ψυχή σας καλώντας τα παιδιά να σας συνοδεύσουν!!
Τραγουδήστε δυνατά!!!!

Απόλαυση!!!

3.Funny stories!!!!
Μπορείτε όλη η οικογένεια να καθίσετε σε κύκλο και να παίξετε το παιχνίδι «Φτιάχνω μια Ιστορία»!Μόνο που αυτή τη φορά θα παίξετε το παιχνίδι «Φτιάχνω μια ΑΣΤΕΙΑ ιστορία».Ο πρώτος βγάζει απο το μυαλό του μια πρόταση και συνεχίζει ο επόμενος!!!!Απαραίτητη προϋπόθεση η ιστορία να έχει Funny ή Happy ENDING!!!!Και τα δύο ,ακόμη καλύτερα!!

4.Λίστα Ευγνωμοσύνης!!!
Ναι ναι!!!Είναι η καταλληλότερη εποχή για μια τέτοια δραστηριότητα αφού όσα θεωρούμε δεδομένα (υγεία-φίλοι-βόλτες κλπ) δοκιμάζονται ,και μάλιστα σε Παγκόσμιο Επίπεδο! Ρωτήστε τα παιδιά για ποιο πράγμα είναι πραγματικά ευγνώμονες – Κάντε μια λίστα-Μαγνητάκι-Ψυγειάκι….
Όλο αυτό ,να είστε σίγουροι,θα περάσει!! Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε!!!

5.Κάνε κάποιον άλλο ευτυχισμένο!!!

Ευκαιρία να μάθουμε στα μικρά μας την έννοια και τη σημασία της προσφοράς!!! Πώς; Άνοιξη είναι, χρόνο άπειρο έχουμε και σίγουρα θα αρχίσετε να φτιάχνετε ντουλάπες! Κάντε λοιπόν το πιο ΚΑΛΟ ξεκαθάρισμα γκαρνταρόμπας, παρακινώντας τα παιδιά να βάλουν στην άκρη ρούχα που δε θα φορέσουν του χρόνου για κάποιον που τα έχει πραγματικά ανάγκη! Ακόμη καλύτερα, σε δεύτερο χρόνο, διαλέξτε που θα δώσετε τα πράγματα και πηγαίνετε οι ίδιοι με το γιο ή την κόρη σας! Αξίζει η ευτυχία του παιδιού που θα λάβει και του δικού σας που θα δώσει (όποια κι αν είναι η ηλικία τους)!

Φυσικά, αγαπητοί μου, υπάρχουν αμέτρητες ακόμη δραστηριότητες! Όμως λόγω κατάστασης αναφέρονται όσες μπορούν να πραγματοποιηθούν στο σπίτι!

Ωστόσο θα πρέπει να θυμόμαστε πως ό,τι κι αν συμβαίνει πρέπει να φροντίζουμε και να προσπαθούνε για την προσωπική μας ευτυχία αλλά και την ευτυχία των συνανθρώπων μας συνεχώς!

Don’t worry!
BE HAPPY!!!

Άννυ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Άννυ Τουτουντζή

- Η Άννυ Τουτουντζή είναι καθηγήτρια Αγγλικών.Αποφοίτησε το 2005 από το Anglia Ruskin Univesity/ CAMBRIDGE(BA Honours English Language Studies) και έχει ειδίκευση στη Διγλωσσία και Ειδική Αγωγή. Από τον Σεπτέμβριο του 2005 διδάσκει στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Α.ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ- Μ.ΊΦΟΥ (Πατρόκλου 12/ Καραϊσκάκη 17) με την εργασιακή της πείρα να εμπλουτίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες στα καλύτερα Summer Schools του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων με θέματα όπως η διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας σε παιδιά Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής ηλικίας, η χρήση της Τεχνολογίας στη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών, η προετοιμασία των μαθητών για την απόκτηση πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας (αναγνωρισμένα σε Ελλάδα και Εξωτερικό).